Sociedad
REFORMA DE LA FUNCIÓ PÚBLICA

Sessions informatives sobre la nova llei amb 200 funcionaris assistents

Primera trobada de la ministra amb els treballadors públics per explicar les conclusions dels treballs d'implantació del nou text

Arxiu ANA

Andorra la Vella

Uns 200 treballadors públics han participat avui en quatre sessions informatives convocades per la ministra en funcions de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega, per començar el desplegament de la nova Llei de la funció pública.

En aquestes primeres reunions s'ha posat de relleu una sèrie de "debilitats" (en opinió del Govern) com són una comunicació ineficient, una implantació massa ràpida, el lideratge dels responsables o les diferències d’exigències.

També s'han valorat les fortaleses de la nova llei que, en opinió de l'executiu, i segons ha comunicat en una nota de premsa, se centren en la creació d’una cultura dins del Govern que valori l’avaluació i el reconeixement com a eines positives per al desenvolupament, un procés de definició d’objectius previ a la implantació del nou model, un pla de gestió del canvi, un pla d’implantació que tingui en compte a avaluats i avaluadors o aconseguir un lideratge dels responsables que promoguin la confiança en el model.

Aquestes son algunes de les  primeres conclusions dels treballs realitzats des del Departament de la Funció Pública amb la consultora Deloitte, pel que fa al diagnòstic del model anterior del sistema de gestió i avaluació de l’acompliment (GADA), així com del desenvolupament de la carrera professional horitzontal. També s’ha exposat el nou model d’avaluació de l’acompliment a la funció pública que preveu la Llei aprovada el passat mes de gener.

Les sessions s’han programat "amb la voluntat d’informar als treballadors de l’Administració del diagnòstic del model anterior d’avaluació de l’acompliment (GADA) i presentar una aproximació al model de futur de la nova Llei de la funció pública".

Aquestes reunions no comptem amb el suport de la majoria de sindicats de la funció pública, els quals han demanat la suspensió de la llei i dels treballs de desplegament vist que hi ha una convocatòria electoral i un recurs presentat al TC.

Tot i així la ministra ha decidit tirar endavant les primeres trobades informartives "amb les premisses per definir la carrera horitzontal i l’avaluació de l’acompliment, així com els riscos i els factors d’èxit d’aquest nou model" segons indica en la nota de premsa.

En aquest sentit, els supòsits presentats per a l’avaluació de l’acompliment i per la carrera horitzontal han estat "la simplicitat, l’objectivitat, la sostenibilitat i la transversalitat, cercant que l’avaluació de l’acompliment respongui a un criteri d’utilitat, facilitant la seva percepció com una eina enriquidora i creïble, i que la carrera professional horitzontal sigui un incentiu pel desenvolupament i creixement professional individual dels funcionaris i treballadors públics".

La ministra en funcions ha demanat als treballadors públics la seva implicació en el nou model per "millorar les seves condicions laborals i retributives així com per avançar en la carrera horitzontal amb expectatives de formació i de promoció professional dins l’Administració".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00