Sociedad
DIA MUNDIAL DEL SÍNDROME DE DOWN

La sort de conèixer-les

La Celia i la Eva són usuàries de Down Tarragona. Una entitat de pares i mares que des de fa 12 anys treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb Síndrome de Down i també integrar-les a nivell social.

Eva, Montse i Cèlia / Jordi Cartañá

La sort de conèixer l'Eva i a la Cèlia

22:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/038RD010000000060455/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Reus

Avui hem conegut a la Celia i a la Eva. Dues usuàries de Down Tarragona. Ens han explicat com és una setmana qualsevol de les seves vides i quins són els seus hobbys i aficions. A la Eva, de 42 anys, ens ha explicat li encanta ballar i ens ha explicat en quin centre va cursar els seus estudis. La Celia, de 20 anys, ens ha comentat que està una mica nerviosa perquè a principis d’abril anirà a Madrid a jugar a futbol. Forma part de l’equip Nàstic Genuine en el que noies i nois salten conjuntament al terreny de joc.

Són dues generacions de persones amb síndrome de Dow i la seva trajectòria escolar fa palès com s’abordava aquests casos fa 40 anys enrere i com s’aborda ara. S’ha millorat molt i com sempre queda molt per fer. Però aquest molt per fer és la part que ens toca a tots i cadascú de nosaltres per apostar per aquestes persones i integrar-les amb tota normalitat.

Down Tarragona és una entitat sense ànim de lucre, constituïda fa 12 anys per pares i mares i familiars de la demarcació de Tarragona que treballar per millorar la qualitat de vida de les persones amb la Síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals. Montse Ramírez, la directora tècnica de l’entitat també ens ha explicat com i de quina manera ajuden a persones com les convidades d’avui incorporar-se de manera activa dins la societat.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00