Sociedad
ELECCIONS GENERALS 20109

Acció feminista demana que la igualtat sigui reconeguda com a dret fonamental

També demanen a tots els partits polítics que incloguin als seus programes una Llei específica per a la Igualtat efectiva entre dones i homes, la creació d'un centre de salut sexual i reproductiva i l'Institut de la Dona

Concentració convodada per Acció Feminista el 8 de març. / Arxiu Ràdio SER Principat d'Andorra

Andorra la Vella

Acció Feminista d'Andorra demana un canvi de la Constitució perquè el dret a la igualtat sigui considerat un dret fonamental.

A través de la seva pàgina web, l'associació ha fet una sèrie de recomanacions que consideren que haurien de formar part de qualsevol programa electoral si volem "una Andorra millor per a totes i tots".

En aquest sentit, les feministes demanen l'elaboració d'una Llei específica per a la Igualtat efectiva entre dones i homes que impulsi l'aplicació d'un conjunt d'accions encaminades a eliminar l'esquerda salarial entre dones i homes i la incorporació de la perspectiva de gènere de manera transversal en tots els àmbits, entre d'altres. Reclamen així mateix la creació de l'Institut de la Dona.

A més, l'Acció Feminista demana de manera immediata la creació d'un Centre per Protecció de la Salut Sexual i Reproductiva, on s'informi sobre anticoncepció, malalties de transmissió sexual i, en especial, s’orienti i s’acompanyi a les dones que vulguin avortar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00