Sociedad
Sandro Rosell

La defensa de Rosell carrega contra la jutge Lamela i la Fiscalía, i demana absolució

Sandro Rosell y Pau Molins. / Javier Lizón EFE

Madrid

Certament a la Fiscalia hi ha hagut sempre el convenciment que Rosell ha cobrat comissions il.lícites per tot, i que va fer del delicte una forma de viure. Poc o molt aquesta acusació l'han fet seva la jutge instructora del cas Carmen Lamela i la Fiscalía en els seus escrits, i avui l'advocat de la defensa Andrés Maluenda ha carregat contra la jutge (ara promocionada a la prestigiada Sala Segona del Tribunal Suprem) i contra la Fiscalía pels seus relats falsaris sobre Rosell de qui també diuen que tenia una fortuna a l'estranger.

Sentència absolutòria

De manera que la defensa ha assegurat que la tesi del fiscal pel que fa a moviments i extractes bancaris per blanquejar 20 milions de comissions il. lícites ha quedat desmantellada en el judici, un judici que segons la defensa ha servit per revertir la imatge de "corrupte i de cometre qualsevol delicte" que la gent tenia de Rosell i que ara la gent considera molt elevades les multes i penes de presó que li demanen, en concret 6 anys i 60 milions.

"Ni en el cas dels convençuts que creuen que Rosell va pagar comissions a Ricardo Teixeira, ex-president de la CBF, hi hauria delicte", ha reblat Maluenda.

També ha demanat Maluenda la nul. litat del procediment pel que fa a la manera extemporània com es van fer les grabacions de converses telefòniques, per errades processals en les comissions rogatòries, i per una investigació prospectiva sense "noticia criminis."

Rosell i el patrocini de Qatar

La defensa es queixa de la persecució a Rosell i lamenta la instrucció matussera. Resulta que la Guàrdia Civil també va investigar Rosell convençuda que es va enriquir amb comissions il. licites lligades al contracte amb Qatar per la samarreta del Barça.

Al final la investigació de la Guàrdia Civil per suborn entre particulars no va prosperar. Segons Maluenda, la Guàrdia Civil va demanar el contracte de Qatar amb el Barça on hi constaven les comissions, un contracte que no existia segons la defensa per bé que els investigadors asseguren que Rosell també tenia estipulades aquestes comissions.

Els acusats avui han renunciat al seu dret a dirigir-se al tribunal i el judici ha quedat vist per sentència.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00