Sociedad

La Guàrdia Civil busca a la Seu d'Urgell documentació sobre frau en subvencions comunitàries

investigació judicial oberta arran d'una querella de fiscalia contra 4 persones relacionades amb l'Ajuntament de la Seu

Pla general de quatre vehicles de la Guàrdia Civil davant l'edifici de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. Imatge del 28 de març de 2019 / Albert Lijarcio ACN

La Seu d'Urgell

És arran d'una querella presentada per Fiscalia, el 19 de març, que el jutjat de la Seu obria investigació dimarts passat i ordenava per avui el registre en recerca de documentació de subvencions. S'investiga suposats fraus en subvencions europees (UE), com ara fons Leader i Feder. Diners que suposadament no s'haurien utilitzat adequadament per allò que van ser concedits, o bé s'haurien destinat a altres finalitats, segons ha pogut saber Ràdio Lleida. S'estarien revisant diferents casos dels darrers 5 anys.  La fiscalia, després de rebre una denúncia i d'investigar el cas durant sis mesos. va presentar la querella al Jutjat d'instrucció 2 de la Seu -que va obrir el procediment el  26 de març-.

En la recerca de la documentació, s'han bolcat els servidors tant de l'Ajuntament de la Seu com del Consell Comarcal de l'Alt Urgell. En tots dos òrganismes governa el PDeCAT: del primer n'és alcalde Albert Batalla;  del segon n'és el president Jesús Fierro.

La querella està presentada contra 4 persones relacionades amb l'Ajuntament de la Seu. Fonts de la investigació asseguren que no es preveuen detencions.

La causa està oberta per frau de subvencions -que seria un delicte contra la hisenda pública- i per un altre més ampli contra l'administració publica per veure si hi ha més delictes, com prevaricació o malversació, fraus contractuals, i negociacions prohibides a funcionaris. Hi ha secret de sumari.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00