Sociedad
Plagas

Ciutadella demana col·laboració als vesins per lluitar contra el mosquit tigre

Es recomana buidar i netejar els llocs on hi hagi aigua per evitar que neixin les cries

Els mosquits tigre es van deixar sentir molt a Ciutadella l'any passat. / Cadena SER

Mahón

L’Ajuntament de Ciutadella fa una crida per a que els seus vesins prenguin mesures per reduir al màxim l’activitat dels mosquits tigre que tant es van deixar sentir l’any passat. Des del consistori es recomana la neteja, el buidat, l’assecat o la renovació de l'aigua de tots els recipients, forats, embornals i les bevedores d’animals de companyia amb una freqüència igual o menor a set dies.

També es recomana fer-ne una netejada a fons, abans de la temporada, per tal d'evitar el progrés de tots els ous que han estat hivernant durant l’hivern. Tots els indrets que, per la seva funció, no es puguin buidar d'aigua com fonts, estanys, embornals i d’altres, s'hauran de clorar periòdicament o fins i tot tractar amb larvicides. Les basses en zones naturals no s’han de clorar perque ja disposen de depredadors naturals dels mosquits, com els calàpets i les granotes.

S’ha de tenir en compte que, a part de la reacció al·lèrgica habitual de la picada, els mosquits tigre tenen mala fama per ser vectors de perilloses malalties contagioses. `però no cal ser alarmistes ja que no hi ha hagut cap cas aquí, a Menorca.

Per conscienciar més a la gent l’Ajuntament ha editat un tríptic al respecte.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00