Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 18 de Octubre de 2019

Otras localidades

La dieta mediterrània contamina menys

Segons la Reial Acadèmia d'Enginyeria amb eixa dieta rica en fruites i verdures disminuirien les emissions de metà de la ramaderia

La ramaderia i el transport són els subsectors que generen majors emissions de gasos d'efecte d'hivernacle. Així es desprén d'un informe iniciat per la Reial Acadèmia que reflecteix també que cada vegada són menys les emissions en agricultura per, entre altres coses, el major pes de l'agricultura ecològica.

Les conclusions d'este estudi, que hem conegut en La Llavor, serviran de base per a la nova metodologia que volen activar i que permetrà integrar tota la cadena de valor de la producció per a saber, exactament, quin és el pes total del sector agroalimentari en l'emissió de gasos d'efecte d'hivernacle.

El conseller de la Reial Acadèmia Jaime Gómez Arnau ha explicat en La Llavor que una vegada tinguen totes les dades podran conéixer quins són els "punts calents" en emissions però ja avança l'enorme pes de la ramaderia. En eixe sentit avança que un retorn a la dieta mediterrània, amb menys carn, més peix i més fruites i verdures és més sana per a les persones i també per al medi ambient.

El balanç de la Unió de Llauradors

En acabar la legislatura, en La Llavor, estem fent balanç. Esta setmana ha sigut el torn a la Unió de Llauradors que coincideix amb AVA que en matèria d'aigua estem com al principi de la legislatura. Se n'ha parlat molt però ha faltat esforç decidit per adoptar solucions.

En matèria citrícola, un altre dels grans assumptes de la legislatura, Carles Peris afirma que la pitjor campanya de la història ha despullat les carències del sector. I desconfia de Intercitrus com a solució almenys amb la seua actual formulació. Assegura que falten ells (que no tenen representació des de la seua separació de COAG) i que els agents actuals no són els adequats per a aconseguir que eixa Interprofessional siga l'eina revitalitzadora que la citricultura valenciana necessita.

I al voltant de la tercera fita d'esta legislatura, la llei valenciana d'estructures agràries, creu Peris que serà clau per a regular el nou model que necessita el camp valencià sempre, això sí, que compte amb el pressupost adequat.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?