La Graderia
Deportes

El Barça contradiu Espanya Global i replica que no hi ha "cap previsió" d'arribar a un acord amb la Marca Espanya

El Director General de la Oficina de la España Global, Joaquín de ArísteguiEspaña Global

Barcelona

Fonts del FC Barcelona, a preguntes de SER CATALUNYA, han sortit al pas de les declaracions del director de l´oficina d´Espanya Global, Joaquín de Arístegui, en les quals aquest responsable de la gestió de la marca Espanya es mostrava segur d´un “acord ambiciós en breu” amb el Barça per poder incorporar els logos del club i de la Fundació en el portal electrònic de l´esmentada Secretaria d´Estat per poder per tant incorporar la marca Barça en la publicitat i propaganda institucional d’Espanya Global.

El Barça diu que no hi ha cap previsió d´arribar a un acord amb ells, cap ni una.

Aquesta negació d´un acord, fonts properes al contacte que mantenen totes dues parts, la interpreten pel fet del moment polític i perquè un sector dels seguidors no ho veuria amb bons ulls.

Un dels objectius reconeguts d´Espanya Global és el de restaurar la malmesa imatge que té Espanya a l´estranger per culpa dels independentistes que han aconseguit instal·lar una foto d’un estat espanyol repressiu que res té a veure, diuen, amb la realitat.

El cas és que Joaquín de Arístegui preguntat per la nostra redacció per si hi hauria acord amb el Barça va dir: “rotundament sí.”

“A ver qué es exactamente lo que ellos proponen y que es lo que nosotros sugerimos y a partir de ahí no me cabe ninguna duda de que vamos a encontrar una manera de retroalimentarnos de manera constructiva.”

El conflicte del Barça amb España Global neix per la inclusió dels logos de la Fundació en la pàgina web d’aquesta secretaria d’estat, inclusió que no tenia permís ni consentiment del Barça que va instar a la retirada immediata dels símbols blaugranes.

El Ministeri de Josep Borrell està convençut que hi haurà acord "I així poder fer servir el símbol de la Fundació i del Barça al portal electrònic d'Espanya Global ja que l'esport és pilar de la imatge del país, i molt especialment en el cas del Barça pel seu model d'innovació: per les seves seccions, per la relació amb UNICEF, o amb el món acadèmic a través de Barça Universitas.

"És, segons Joaquín de Arístegui, el club que més diversifica la seva aposta per l'esport.

EL BARÇA, LA MARCA DE FUTBOL MÉS PODEROSA DEL MÓN

El Ministeri baralla dades del Barça, com ara l'informe Brand Finance 2018. Segons això, el FC Barcelona es va convertir en 2018 en la marca de futbol més poderosa del món (96.6 en la ràtio), superant Reial Madrid (96.2), Manchester United (94.6), o Bayern (93.1)

A més, el 2017, el Barça va ser el club més seguit i estimat a nivell internacional, d'acord a l'informe elaborat per la prestigiosa agència KantarMillwardBrown.

També el club blaugrana és, segons les dades de Kantar Media, el segon amb més seguidors en xarxes socials, amb 198.919.879 a nivell global a data de novembre de 2018.

Igualmente el Barça encabeza la clasificación de seguidores en Youtube con 5,5 millones.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00