Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 23 de Octubre de 2019

Otras localidades

Andorra compleix ja amb els objectius de reciclatge marcats pel 2020

El reciclatge de vidre creix un 6,5%, el d'envasos un 19% i del paper i cartró un 3,7%. També s'ha assolit l'objectiu de 1.000 tones de matèria orgànica

La reunió de la comissió del Pla Nacional de Residus que s'ha trobat aquest dilluns al matí. / ()

Andorra ha reciclat el 50,4% dels residus el 2018 complint amb els objectius marcats per al 2020 i el pas següent serà treballar en un pla centrat en l'economia circular.

Aquest dilluns la Comissió del Pla Nacional de Residus ha fet balanç del passat exercici amb la satisfacció d'haver assolit el percentatge que s'havia marcat per a l'any vinent.

La ministra de Medi Ambient en funcions, Sílvia Calvó, ha explicat que ha augmentat el reciclatge de cada fracció. Pel que fa al vidre, el creixement ha estat un 6,5%, els envasos un 19% i el paper i cartró un 3,7%. També s'ha assolit l'objectiu de 1.000 tones de matèria orgànica. Tot això, s'explica per tres motius principals: el seguiment que s'ha fet prop de les escoles, una companya sobre la conscienciació de la recollida selectiva, però sobretot pel control que han fet al 75% dels grans productors.

Ara el següent objectiu passa per fer un pla de residus molt més ambiciós centrat en l'economia circular. En aquest sentit, Calvó ha explicat que avui ja s'ha acordat crear grups de treball en aquest sentit. La intenció és tenir-lo enllestit de cara al 2020.

Pel que fa al conveni per importar residus de la Cerdanya i ser tractats al forn incinerador de Cetrasa, la ministra ha dit que durant l'any passat la xifra va ser de 10.000 tones, que és el què està establert.

D'altra banda, també es vol fer un pas més en les bosses de plàstic. Sílvia Calvó, ha explicat que s'han reduït les bosses d'un sol ús un 17%, és a dir 550.000 unitats. Ara es vol incidir en la reducció de les que s'utilitzen per la fruita i la verdura. El treball es vol fer amb els centres comercials a partir del mes de juny.

Finalment, pel que fa al paper dels comuns en matèria de reciclatge, el cònsol menor de Canillo, David Palmitjavila, ha recordat la unificació que s'ha fet en el servei de recollida. Recorda que cada corporació té una política diferent dependent de la grandària de cada parròquia i ha demanat més participació de la ciutadania com en el cas de respectar l'hora de tirar la brossa.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?