Sociedad
SE Cooperación Internacional

El Fons Menorquí de Cooperació demana als partits que governin destinar el 0,7% a desenvolupament

Marga Benejam adverteix que no solucionar els problemes als països d'origen fa que ens acabin afectant

El Fons demana invertir en els països que necessiten más ajuda per a que els seus problemes no ens acabin afectant i el món estigui més equilibrat. / SER Menorca

Mahón

El Fons Menorquí de Cooperació ha llançat un missatge obert a totes les formacions que concorren a les eleccions d'abril i maig perquè, si governen, dediquin el 0,7% dels seus ingressos al desenvolupament internacional.

Des del Fons Menorquí, ens participat per tots els consistoris illencs i pel Consell, s'insisteix en destinar aquest 0,7% a cooperació internacional per aconseguir un major equilibri entre països. Això reduiria les migracions de gent en situació d'extrema pobresa. Marga Benejam, portaveu del Fons Menorquí, apunta que si no ajudem a solucionar els problemes de fora, aquests acaben per afectar-nos.

Benejam afegeix que aquesta col·laboració internacional s'ha reduït moltíssim en els últims anys coincidint amb la crisi econòmica i l'auge de l'extrema dreta per tot Europa. Per ella, la crisi de 2008 va ser una excusa per reduir la solidaritat institucional i ja no s'han recuperat els nivells asolits prèviament.

L'any passat cap administració menorquina va arribar al 0,7% de cooperació internacional. Ferreries va ser-hi molt a prop amb el 0,69 mentre el Consell es quedava en el 0,62 i Es Mercadal al 0,61. Però Ciutadella tot just sumava el 0,11, Es Castell es quedava en el 0,14 i Alaior només arribava al 0,16.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00