Sociedad

El Bon Pastor acollirà un museu sobre l'habitatge

L'Ajuntament de Barcelona conservarà una illa de les cases barates del Bon Pastor com a testimoni del passat obrer del barri

Ajuntament Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat el Pla Especial Urbanístic que permetrà conservar i museïtzar una illa de les cases barates del Bon Pastor, al districte de Sant Andreu.

Aquest projecte de conservació i museïtzació s’està fent amb la participació directa dels veïns del barri que hi estan aportant objectes i coneixement, i amb la col·laboració del Museu d’Història de Barcelona-MUHBA. El seu director, Joan Roca, detalla que es conservarà una illa de 16 cases situada entre els carrers Tàrrega-Claramunt i Bellmunt-Barnola.

Quatre d'aquestes cases es rehabilitaran i mostraran l'evolució d'aquests habitatges obrers en diferents períodes, quatre més seran espais expositius on s’explicarà la historia de l’habitatge a Barcelona, i les vuit restants seran equipaments pel barri com ara sales de reunions, espais de treball o sales d’actes.

L’empresa municipal BIMSA treballa en la redacció d’aquest projecte i la intenció és tenir-lo llest a finals d’any i poder fer les obres entre 2020 i 2021.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00