Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 22 de Noviembre de 2019

Otras localidades

Besolí i Rosell, absolts

L'Audiència Nacional no troba proves suficients de les acusacions de blanqueig de suposades comissions il·legals

Joan Besolí i Sandro Rosell a la banqueta dels acusats de l'Audiència Nacional que avui els ha absolt de tots els càrrecs. / ()

L'empresari andorrà i exconseller de finances comunal, Joan Besolí, ha estat absolt per l'Audiència Nacional juntament amb l'expresident blaugrana, Sandro Rosell, i altres tres acusats més, en no haver trobat suficients proves per demostrar les acusacions de blanqueig de capitals i organització criminal.

Avui s'ha conegut la sentència per aquest cas de suposats suborns en la compravenda de drets televisius de la selecció brasilera de futbol.

El nucli central de l'acusació per la qual Besolí i Rosell van complir 22 mesos de presó preventiva (el blanqueig de capitals de fins a 20 milions d'euros de suposades comissions il·legals dels drets audiovisuals de 24 partits de la selecció brasilera de futbol i d'un contracte amb Nike a través d'empreses offshore a Andorra i d'altres països considerats paradisos fiscals) no ha pogut ser provada pels jutges de la secció primera penal de l'Audiència Nacional que han revisat el cas en un judici que s'ha celebrat a Madrid els darrers dos mesos.

Tant és així que el tribunal ha absolt Rosell, Besolí, Marta Pineda (esposa de l'expresident blaugrana) i d'altres tres acusats més (Shahe Ohanneissian, Pedro Andrés Ramos i Josep Colomer) de tots els càrrecs que se'ls imputaven.

En la seva sentència, l'AN explica que després d'analitzar la prova practicada durant el judici "no s'han pogut acreditar les acusacions i, per tant, davant els dubtes creats, ha de primar el principi de in dubio pro reo".

En finalitzar el judici, el fiscal ja va rebaixar la petició de pena de presó per a Rosell i Besolí, d'onze a sis anys de presó pel primer i de deu a cinc anys de reclusió pel segon.

De fet, en l'inici de la vista oral, els magistrats van deixar en llibertat sense fiança Besolí i Rosell després d'haver sol·licitat les defenses en fins a 12 ocasions el seu alliberament.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?