Última hora

CASO PAREJA DE AYUSO La pareja de Ayuso propuso a la Agencia Tributaria asumir 8 meses de cárcel y 525.000 euros para evitar el juicio por fraude fiscal y falsedad documental

Sociedad
Drogodependencias

L'alcohol és la droga per la que es demanen més cures a Menorca

Entre els majors de 30 també destaca el consum de cocaïna i entre els menors de 20 el cànnabis

L'alcohol és la droga de la que més gent es vol curar a Menorca. / Cadena SER

Mahón

El nombre total de persones ateses pel servei coordinador de drogodependències del Consell ha passat de 583 persones l'any 2017 a 595 persones el 2018. D’aquest total, 417 van rebre tractament, 130 van ser famílies que participants en els programes i 48 persones van ser ateses en sessions informatives.

La demanda del tractament més sol·licitat és el de l’alcohol amb un 29,25%, seguit dels opiacis amb un 26,23%, i de la cocaïna i amfetamina amb un 15,82%.

Aquest 2018, la via de consum preferent va ser l’oral amb un 44% d’acord amb la substància més demandada, l’alcohol. En segon lloc, la fumada amb un 29%, seguit de l’esnifada amb un 24% i de l’endovenosa amb el 2%.

Per grups d’edat, destaca que en menors de 20 anys la substància principal és el cànnabis i amb els majors de 30 anys l’alcohol i la cocaïna.

Com a tasques de prevenció s’han fet tallers per a joves. On va haver més alumnes és el relacionat amb les addiccions a les noves tecnologies amb 893 participants. Assumpta Monell, cap insular del Servei Insular de Drogodependències, diu que es treballa molt en aquest aspecte tot i que les atencions a persones per aquest motiu són mínimes. El taller sobre l’alcohol va tenir 852 participants, i el de cànnabis i els seus derivats 665.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00