Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 26 de Febrero de 2020

Otras localidades

Suñé recorda les pioneres del vot femení al seu primer discurs com a Síndica

Històrica constitució del Consell General de la vuitena legislatura amb dones ocupant tres dels quatre càrrecs de Sindicatura

Roser Suñé jura el càrrec de Síndica General, la primera dona en la història d'Andorra que ocupa la presidència del parlament andorrà. /

Històrica constitució del Consell General de la vuitena legisltura.

La demòcrata, Roser Suñé, ha esdevingut avui la primera dona Síndica General en 600 anys d'història del parlamentarisme andorrà.

A més, dels quatre càrrecs de Sindicatura, tres l'ostentaran dones: a banda de Suñé, la també demòcrata Meritxell Palmitjavila com a subsíndica i la socialdemòcrata, Susanna Vela, com a secretària segona. El liberal Ferran Costa serà el secretari primer.

La candidatura de Suñé ha rebut 17 suports dels 28 possibles, i ha estat escollida en primera volta. L'altra candidatura, també amb dues dones al capdavant (Rosa Gili i Judith Salazar del PS), no ha prosperat en rebre només els vots favorables de la formació que lidera Pere López.

Al seu primer discurs, Suñé s'ha sentit "agraïda i honorada de desafiar la tradició com ho van fer les primeres dones que van reclamar el dret a vot". En aquest sentit, creu que el pas que s'ha donat avui "és molt important per caminar cap a la igualtat".

La síndica també ha volgut llançar un missatge pel consens i els pactes d'estat. Ha ressaltat el nou escenari polític que hi ha després de les eleccions del passat 7 d'abril amb cinc forces representades al parlament. Per aquest motiu, espera que "el Consell General sigui un escenari de diàleg per tirar endavant els principals reptes que haurà d'afrontar el país".

Finalment, també ha volgut mostrar el suport als veïns i comerciants del Pas de la Casa després de la greu situació que estan patint amb el tancament de la RN22.

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?