Sociedad
OPERACIÓ CAUTXÚ

Presó provisional per al secretari general de la FAF, Tomàs Gea, i llibertat amb càrrecs per al president, Víctor Santos

Gea ha estat traslladat al centre penitenciari de la Comella acusat d'administració deslleial, frau a la CASS i apropiació indeguda

El secretari general de la FAF, Tomàs Gea. / ATV

Andorra la Vella

Presó provisional per al secretari general de la Federació Andorrana de Futbol, Tomàs Gea, mentre que el president, Víctor Santos, queda en llibertat.

La batlle que instrueix el cas de l'Operació Cautxú, Stephanie Garcia, ha decretat aquesta tarda presó per a Gea acusat d'administració deslleial, frau a la CASS i apropiació indeguda. Un cotxe de la policia l'ha traslladat cap a tres quarts de set al centre penitenciari de la Comella. Mentrestant, el president de la FAF, ha sortit en llibertat amb càrrecs i sense mesures cautelars.

Els dos han passat aquest matí a disposició judicial després d'haver estat les darreres 48 hores detinguts en les dependències policials. La batlle ha decidit aixecar el secret de sumari i segons fonts properes, el secretari general de la FAF s'hauria negat a declarar mentre que Santos sí que ho ha fet.

L'operació Cautxú investiga presumptes delictes econòmics i financers relacionats amb l'ús dels ajuts provinents de la UEFA i la FIFA.

D'altra banda, la seu de la FAF ha reobert aquest matí les seves portes després de dos dies tancada ja que la Policia hi ha realitzat un exhaustiu escorcoll per intentar trobar informació que provi els delictes que s'estan investigant. A banda, també es van fer registres en domicilis particulars i en seus d'altres empreses.

En un comunicat, la federació explica que durant tota aquesta setmana no ha deixat de treballar per restablir la normalitat el més aviat possible. Així mateix, continua el seu funcionament habitual, ja sigui a nivell d'entrenaments, partits o administratiu.

Finalment, ha volgut instar a tothom, inclosos els mitjans de comunicació, a respectar la presumpció d'innocència de totes les parts implicades en la investigació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00