Sociedad
COMUNICACIONS

La carretera RN22 d'accés a França es reobrirà aquest divendres

Es farà en un traçat provisional amb un cert límit de velocitat

Carretera RN22 tallada al trànsit a l'alçada del pont de la Mina, prop del Pas de la Casa. / SFGA

Andorra la Vella

La carretera RN22 d'accés a França es reobrirà aquest divendres en els dos sentits de circulació.

Així ho han confirmat aquest dilluns el cap de Govern en funcions, Antoni Martí i el Prefecte d'Occitània, Éttiene Guyot, després de la reunió que han mantingut a Tolosa.

La circulació de vehicles serà efectiva des del divendres a la tarda, tot i que tal com han informat les autoritats franceses es farà en un traçat provisional amb un cert límit de velocitat. Martí ha celebrat aquesta notícia i ha remarcat el ritme òptim en què s'han desenvolupat els treballs per securitzar la zona que es va haver de tancar el passat 27 d'abril. Els treballs continuaran amb la treta de pedra i la reconstrucció de talusos.

El cost dels treballs ha estat de més d'un milió d'euros i ha calgut treure més de 20.000 metres cúblics de terra, 3.000 dels quals s'han traslladat al Principat. Martí ha explicat tenint en compte el nombre de visitants que van al Pas de la Casa durant el mes de maig, la xifra de negoci podria caure fins a un 8%. Durant aquest mes acostumen a passar per aquest tram entre 100.000 i 120.000 vehicles.

Cal recordar que aquest passat cap de setmana ha començat la campanya per fomentar el consum intern a la localitat encampadana. Així mateix, l'executiu abonarà la part de les cotitzacions dels empresaris durant els dies de tancament de la via de comunicació. Un cop aquesta es reobri es farà una campanya de comunicació al sud de França.

Finalment, Antoni Martí ha explicat que s'ha acordat realitzar una altra reunió un cop estigui constituït el nou Govern per fer el seguiment de les obres.

 


 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00