Sociedad
DEBAT D'INVESTIDURA

Espot defensa el pacte de govern per "bastir un país sòlid"

El candidat a cap de Govern de DA incorpora al discurs apunts del programa de Liberals i CC i estén la mà a tot l'arc parlamentari en tres pactes d'Estat: Europa, pensions i sanitat

El candidat demòcrata a cap de Govern es dirigeix a la tribuna d'oradors per iniciar el seu discurs d'investidura. Al davant, el seu rival del PS. / M.F. ANA

Andorra la Vella

Un Xavier Espot molt tranquil i segur ha obert avui la sessió d'investidura per a l'elecció del cap del Govern de la VIII Legislatura amb un discurs de mà estesa i de defensa de l'acord de governabilitat amb liberals i Ciutadans Compromesos.

Sobre el pacte tripartit, Espot l'ha definit "per bastir un país sòlid". El candidat demòcrata ha reconegut que un govern de coalició no serà fàcil però "els ciutadans ens demanen que ens entenguem i fem consensos". Així, Espot ha estés la mà a l'oposició: "hi ha temes que necessiten dels pactes d'Estat" i n'ha proposat tres: per a l'acord d'associació amb la UE, per a la sostenibilitat de les pensions i per a la reforma sanitària.

Durant més d'una hora, el candidat taronja ha desgranat el seu programa de Govern que incorpora punts de Liberals i Ciutadans Compromesos. Justament el primer punt del seu projecte s'ha centrat en la transparència, un element que ha recollit d'L'A. Espot s'ha compromès a entrar en el primer període de sessions una llei de transparència alhora que crear un portal específic en que, entre d'altres qüestions, publiqui el pressupost de l'Estat.

Sobre la llei de funció pública, Xavier Espot s'ha compromès a revisar els punts més conflictius d'acord amb el què proposaven Liberals al seu programa electoral.

Una altra concessió als liberals ha estat la proposta d'impulsar la candidatura d'Andorra com a primer país reserva de la biosfera de la UNESCO.

En matèria d'habitatge, Espot no ha presentat novetats i com ja incloïa al programa electoral, proposa la creació de l'institut de l'habitatge, la borsa d'habitatges buits amb un fons públic i privat i el conveni amb els bancs per alliberar pisos buits.

Sobre l'avortament, tampoc hi ha novetats: impulsarà el centre integral d'atenció a la dona que permeti a les que vulguin interrompre voluntàriament el seu embaràs fer-ho amb garanties fora del país.

Com a darrer punt del seu discurs, s'ha centrat en la política cultural, sobre la qual Espot ha proposat crear un llibre blanc de la cultura. Segon ha dit, "volem desplegar una política cultural que posi l'accent en una doble missió: fomentar l'esperit crític i el creixement humà de les persones i posar en valor la identitat i les tradicions pròpies".

I com a conclusió, el candidat demòcrata ha tornat a agrair "la lleialtat en la negociació i la generositat dels consellers generals" de Liberals i CC.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00