Miércoles, 14 de Abril de 2021

Otras localidades

Els arqueòlegs excavaran els voltants de l'arc d'Adà abans de reconstruir-lo

Sospiten que l'arc de Llardecans formava part de l'estructura d'un gran casal de l'ordre dels Hospitalers.

L'arc d'Adà o d'Adar de Llardecans es reconstruirà pedra a pedra, primer al terra, i després s'aixecarà.

L'arc d'Adà o d'Adar de Llardecans es reconstruirà pedra a pedra, primer al terra, i després s'aixecarà. / ACN

Els arqueòlegs de l'IEI excavaran els entorns de l'Arc d'Adà de Llardecans per determinar l'època i la tipologia de l'edifici que sostenia. Els treballs, que començaran en breu després que el projecte hagi passat per la comissió de Patrimoni, contemplen la reconstrucció d'aquest arc, derruït per una imprudència a finals de març.

Joan Ramon González (Arqueologia IEI): / "L'arc d'Adà seria un arc que sostenia l'edifici que hi hauria en aquell àmbit" / RÀDIO LLEIDA

La hipòtesi dels arqueòlegs és que l'arc formaria part d'un gran casal dels segles XVI o XVII de l'ordre dels Hospitalers de Torres de Segre. El que voldrien, segons el responsable d'Arqueologia de l'IEI, és poder trobar el paviment d'aquest edifici que sostenia l'arc i així entendre millor la funció d'aquesta estructura, que ara és gairebé al mig del no-res. Tot apunta a que és l'únic que queda dempeus d'aquest gran casal, que hauria quedat derruït per la Guerra dels Segadors.

L'excavació servirà també per evitar l'accés dels vehicles a la zona de l'arc, on fins ara sí s'hi podia arribar amb vehicle. Justament va ser un camió que, fent una maniobra imprudent, va xocar amb l'arc i el va fer caure.  Els mossos detenien recentment el conductor d'aquest camió: un veí de Maials de 59 anys acusat d'un delicte contra el patrimoni.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?