Sociedad
Defensa patrimonio

L'Església Catòlica té 39 immobles immatriculats a Menorca

La campanya 'Recuperando' intenta revertir aquesta apropiació de bens públics que consideren ilegal

La seu d'Esquerra Unida a Maó va acollir una trobada per exposar el problema de les immatriculacions de l'església catòlica a l'Illa. / EUIB

Mahón

L’església catòlica de Menorca s’ha apropiat de 39 immobles a Menorca que eren de titularitat pública mitjançant un procediment d’immatriculació. Així ho denuncia la campanya ‘Recuperando’ que vol ajudar als ajuntaments a revertir aquest procés i tornar a tenir la titularitat d’aquests bens. Aquesta immatriculació arriba per dues vies. La primera va ser una llei de 1946 durant la dictadura franquista on es va permetre a l’església catòlica espanyola inscriure com a seus bens públics. El 1998 el Govern Aznar del PP va aprovar una nova llei que legalitzava aquestes apropiacions.

Aina Comas, portaveu de la campanya explica que aquesta apropiació suposa descapitalitzar els bens públics que eren de tota la gent i que ara només aporten beneficis a l'església catòlica. Hi ha el fet afegit que molts d'aquests edificis són Bens d'Interès cultural pels quals el Bisbat cobra, a més, ajudes públiques. 

La campanya ‘Recuperando’ vol que tant els antics regidors com els qui surtin de les eleccions de diumenge puguin revertir la situació o, com a mínim, deixar de subvencionar els bens que l’esglesia s’ha quedat de forma polèmica. Per això es va celebrar una reunió a la seu d'Esquerra Unida a Maó.

Comas posa com exemple que a Artà l’Església s’ha apropiat de les antigues murades o que el vitrall de Miquel Barceló pagat per la gent a la Catedral de Palma només dona doblers a l’Església.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00