Sociedad
SER DONA

La periodista Lourdes Lancho i l'artista Isthar Ruiz, a la cloenda de SER Dona

La gala, que servirà per homenatjar les 10 dones que han protagonitzat la sèrie, tindrà una part reflexiva per abordar el periodisme des d'una perspectiva de gènere, i una de festiva, per reivindicar les artistes femenines del país

L'acte és obert a totes les dones i d'accés lliure

Ràdio SER Principat d'Andorra

Andorra la Vella

SER Dona està a punt de cloure i després d'entrevistar 10 dones rellevants del país al llarg de tota la temporada, es tancarà amb una gala el proper 11 de juny que tindrà una part reivindicativa al voltant de la informació i el periodisme des d'una perspectiva de gènere, i una de festiva, amb un concert per recordar les dones artistes d'Andorra.

L'acte de cloenda el protagonitzaran les 10 dones que han participat en la sèrie i comptarà amb la periodista de la SER i subdirectora del programa líder d'audiència dels caps de setmana a la ràdio espanyola, A vivir que son dos días, Lourdes Lancho, qui pronunciarà una xerrada sobre el periodisme des d'una perspectiva de gènere; i amb la cantant andorrana Isthar Ruiz, una de les veus més destacades del nostre país, qui oferirà un concert en el què es reivindicarà la presència de les dones en el camp artístic i especialment el musical, i en el què interpretarà diversos temes, propis i versionats.

Lourdes Lancho és una de les veus més destacades de la ràdio espanyola des de fa més d’una dècada.

Copresentadora del programa líder dels caps de setmana a Espanya, A Vivir que son dos días (1.929.000 oients els dissabtes i 1.519.000 els diumenges), directora i conductora a l’estiu, Lourdes Lancho és una periodista fortament compromesa amb la igualtat de gènere i amb el paper de la dona als mitjans de comunicació.

Lancho ha format part dels equips de ràdio i televisió més prestigiosos d’Espanya dels darrers trenta anys, entre d’altres a Júlia en la Onda (Onda Cero), En Directe (Mediapro) o La Columna (TV3) i des de fa més d’una dècada forma part de l’equip de la SER, primer a Hora25 amb Àngels Barceló, amb qui ha estat subdirectora del programa, i posteriorment d’A Vivir que son dos días, del que ha acabat sent la directora, copresentadora i la seva veu a l’estiu.

Així mateix col·labora en diversos mitjans escrits com a columnista, com ara a ElDiario.es on bona part de les seves opinions se centren en temes d’igualtat.

Entre d’altres guardons, Lourdes Lancho té junt amb l’equip d’A Vivir un Ondas al millor programa de ràdio.

De la seva banda, Ishtar Ruiz és una de les veus més destacades del panorama musical andorrà. Es va donar a conèixer amb el duet Bis a Bis amb el que va quedar finalista per representar Andorra a Eurovisió en la primera participació del país al certamen. La seva carrera des d'aleshores ha passat per diverses formacions, entre les quals, Think Twice, amb la que ofereix versions de clàssics del pop i del rock amb un tarannà festiu i desinhibit, i Less is More. Ha col·laborat en nombrosos projectes, com la Grossband o més recentment amb Quim Salvat, i és present en la gran majoria de certamens musicals de renom com ara el festival Jambo Street.

L'acte de cloenda de SER Dona servirà també per homenatjar les 10 dones que han participat en la sèrie, 10 dones que van des del 93 i fins els 18 anys. Els seus perfils han servit per repassar els darrers 50 anys de la història d'Andorra des d'una perspectiva de gènere.

Per la sèrie han passat, de major a menor edat, Maria Teresa Servat (pagesa, empresària i mestressa de casa), Roser Duró (promotora cultural), Teresa Cairat (professora i ex directora de l'Escola Andorrana), Angelina Mas (impulsora del vot femení i expresidenta de la CASS), Mari Carmen Grau (periodista i primera dona en dirigir un mitjà de comunicació), Pilar Cobos (emprenedora migrant), Rosa Ferrándiz (la única dona notària a Andorra), Meritxell Marsà (empresària i emprenedora), Tere Morató (primera jugadora andorrana al FC Barcelona femení) i Marta San Juan (primera dona àrbitre del Principat) amb la què es posarà punt i final a la sèrie el mateix 11 de juny.

Ester Pons ha conduït la sèrie a través d'entrevistes íntimes i personals en les què, entre d'altres aspectes, s'han abordat qüestions com la discriminació, la igualtat, el feminisme o l'evolució social.

La sèrie està patrocinada per l'Àrea de Polítiques d'Igualtat del Govern d'Andorra i l'acte de cloenda compta també amb el suport del Consell General, BancSabadell d'Andorra, Molines Patrimonis i Andorra Telecom.

La gala serà l'11 de juny a partir de les 19:30h al restaurant Gallery de l'Art Hotel i és oberta a totes les dones del país.

(Reserves a msfuentes@prisaradio.com i al 808300)

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00