Sociedad
FINANCES

El sector bancari espera obtenir des d'ara més informació sobre l'acord amb la UE

El director general de Crèdit Andorrà també considera que el sector ha de poder participar en les negociacions

El conseller executiu i director general de Crèdit Andorrà, Xavier Cornella, i el president de la Trobada Empresarial al Pirineu, Vicenç Voltes, en la roda de premsa de presentació de la cita. / M.M. ANA

Andorra la Vella

El director general de Crèdit Andorrà, Xavier Cornella, confia que amb el nou Govern els bancs puguin tenir accés a la informació sobre les negociacions de l'acord d'associació amb la Unió Europea.

Un dels punts cabdals que ha d'afrontar l'executiu que ahir va jurar el seu càrrec és el de l'acostament a Europa. Una qüestió que el cap de Govern, Xavier Espot, ja ha dit que s'ha de poder tractar en el marc d'un pacte d'Estat amb la resta de forces presents al Consell General.

Les entitats bancàries també volen ser partíceps d'aquestes negociacions i poder tenir accés al contingut per la part que els toca. És en aquest escenari que Cornella espera que la voluntat de transparència acabi sent un fet.

En la primera reunió del Consell de Ministres es tracatarà de manera monogràfica l'estat de les negociacions amb Brusel·les perquè tothom en sigui coneixedor i decidir si es demana una pròrroga de la signatura de l'acord marc.

Trobada Empresarial del Pirineu

D'altra banda, la 30 Trobada Emprersarial al Pirineu tractarà la irrupció de les noves tecnologies i com l'empresa s'ha d'adaptar als objectius de desenvolupament sostenible marcats en l'agenda 2030 de les Nacions Unides

Sota el lema "Definim l'agenda empresarial", el certmen es celebrarà a la Seu d'Urgell els dies 6 i 7 de juny. En ell es parlarà de quines han de ser les prioritats de l'empresariat i les fites de futur en un context d'internacionalització i competitivitat constat i amb la transformació digital.

El director general de Crèdit Andorrà ha parlat del cas d'Andorra en què ha ha hagut de definir no només la seva agenda empresarial sinó també la institucional. En aquest sentit, assenyala les dificultats que ha afrontat i els canvis als quals s'ha hagut d'adaptar.

En l'edició d'enguany es comptarà amb la prèsència de professionals de primer nivell coom Olga San Jacinto, exdirectora de Google Amèrica, Luis Maria Linde, governador del Banc d'Espanya durant els darrers sis anys, o Cristina Gallach, representant de l'Alt Comissionat per l'Agenda 2030 de la Nacions Unides. El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, farà la conferència inaugural el divendres 7 i l'acte de cloenda comptarà amb un representant del Govern espanyol. A hores d'ara no hi ha confirmada la presència d'algun membre de l'executiu andorrà, tenint en compte que l'organització esperava la seva composició.

A nivell d'inscripcions, s'espera seguir al voltant de les 600 com en les edicions anteriors.



 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00