Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 24 de Agosto de 2019

Otras localidades

Habitatge, seguretat, pactes i procés en un cara a cara decisiu

Ada Colau i Ernest Maragall, a SER Catalunya, s'enfronten sense concessions, en un debat correcte en les formes, però dur i ple d'acusacions creuades

"Porto molts anys lluitant per l'habitatge digne i assequible", clama Colau. "Sense aconseguir-ho", replica Maragall. Aquesta és la mostra del que s'ha pogut veure en un debat organitzat per SER Catalunya i moderat per Josep Cuní. Debat decisiu ja que es tracta dels dos principals candidats a alcalde de Barcelona i debat molt criticat pels altres partits. "Han estat contundents i educats a la vegada, ha subratllat Cuní"

Els possibles pactes postelectorals han estat un dels primers temes que han sortit a la palestra. Ada Colau no ha trigat a acusar Ernest Maragall de "voler pactar amb JxCat que està en contra de les mesures progressistes". El candidat d'ERC ha replicat ràpidament: "Jo vinc a guanyar, estic disposat a governar en solitari, buscant acords".

L'habitatge ha estat un altre tema central. Ernest Maragall ha subratllat: "Estem pitjor que fa quatre anys, senyora Colau. Els lloguers han pujat com mai i també les llistes d'espera per a pisos de protecció oficial ". L'alcaldessa s'ha regirat: "Quants habitatges de protecció oficial es van fer al Fòrum? Vostè va ser portaveu d'aquell govern municipal. Tots hem de retre comptes

Els dos candidats també s'han enfrontat amb duresa en el tema de la seguretat. Segons Colau, han demanat reiteradament més agents dels Mossos d'Esquadra, "però la Generalitat ens ha donat l'esquena". Per a Maragall, això "és una manifestació d'impotència. Mira a la Generalitat i és incapaç de liderar i obtenir resultats concrets en matèria de seguretat. Cal augmentar la plantilla de la Guàrdia Urbana i cal millor governació. Estem pitjor, no ha aconseguit controlar el procés d'inseguretat creixent "

Ada Colau, de fet, ha centrat moltes crítiques al govern Torra i ha assegurat que Barcelona s'ha acostumat a solucionar problemes per si sola: "Cap problema, ho hem fet i ho seguirem fent"

La vaga del metro de Barcelona (que avui viu una nova jornada de protesta) ha aparegut també en el debat. Ernest Maragall ha assenyalat que "és una mostra d'incapacitat de gestió del conflicte". Colau ha replicat que "no sap quin programa de lluita contra l'amiant té la Generalitat. Nosaltres mantindrem la interlocució i posarem tots els recursos. En 4 anys hem afrontat temes històrics com el de l'amiant i ha estat amb nosaltres quan ha començat la lluita”

I, finalment, el Procés. No podia acabar el cara a cara sense el tema que ha dominat la política catalana en els últims anys. Maragall ha acusat Colau de "Instal·lar-se en l'ambigüitat i fugir del compromís" Colau ha recordat les declaracions de Torra en què apuntava que Barcelona no exerceix de capital i que la nova capital és Girona. I Maragall ho ha qualificat de fugida cap endavant i no ha volgut desautoritzar Torra, encara que ha afirmat que Barcelona és capital i ho seguirà sent, "faltaria més".

El candidat d'ERC ha afirmat que els ciutadans hauran de triar entre ell i el bloc Colau-Collboni.

L'alcaldessa ha subratllat la seva postura "inequívoca" contra la judicialització de la justícia i contra la suspensió dels electes independentistes al Congrés i al Senat. I ha acusat Maragall de fer "partidisme amb la repressió".

Cuní ha preguntat per tancar el debat si estan condemnats a entendre. Maragall ha contestat que no contempla una altra opció que governar en solitari. I Colau diu que són nous temps i cal deixar línies vermelles i bloquejos. I que potser si ella és alcaldessa aconseguiran que Collboni i Maragall mirin a la seva esquerra "

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?