Sociedad

El PSOE recupera les alcaldies de Maó, Es Castell i Sant Lluís, el PP governarà Alaior i Es Migjorn, i el PSM manté Ciutadella

Xisco Ametller revalida Es Mercadal pel PSOE i Joana Febrer Ferreries per l'Entesa

PSOE Menorca

Mahón

Per municipis, a Ciutadella, el PSM Més per Menorca aconseguia, no només revalidar la seva històrica victòria de 2015 sinó que puja un regidor més, passant de 6 a 7. El Partit Popular per un regidor, passant de 6 a 5 i aconseguint un dels seus pitjors resultats. El PSOE revalida els seus 4 regidors, Ciudadanos entra amb 3 i Gent per Ciutadella en perd un per quedar-se amb 2.

Els 7 regidors del PSM gairebé asseguren l’alcaldia, 4 anys més, a Joana Gomila.

A Alaior, es repeteixen els mateixos resultats que ara fa 4 anys, el PP revalida la seva alcaldia amb José Luis Benejam que amb un 50,67% dels vots, aconsegueix 7 regidors, mentre que Junt per Lo es queda amb 6 regidors.

Un altre municipi que revalida al seu alcalde és Es Mercadal, on Xiscu Ametller es va quedar només a 28 vots de la majoria absoluta. Es dona la circunstància que Es Mercadal en aquestes eleccions ha perdut a dos regidors, abans n’elegia 13 i ara només 11. Això explica que el PSOE tot i tenir més vots que fa 4 anys hagi baixat un regidor. Així idò, Es Mercadal queda amb 5 regidors pel PSOE, 4 per Entesa i 2 pel PP.

El darrer municipi que manté l’alcaldia és Ferreries on Joana Ferrer, de l’Entesa aconsegueix 5 regidors, per 4 del PP i dos del PSOE, que en guanya un respecte les passades eleccions. Aquí també l’aritmètica dels pactes permetrà una coalició entre l’Entesa i el PSOE que molt probablement convertirà a Joana Febrer en la nova alcaldessa del municipi.

Fins aquí els municipis que es mantenen, perquè probablement a Maó, Es Castell, Sant Lluís i Es Migjorn tindran un canvi de Govern.

A Maó el Partit Popular torna a ser la llista més votada amb un 34,08% dels vots i aconsegueixen 8 regidors, els mateixos que ja tenien en la passada legislatura.

El PSOE es converteix en segona força amb un 30,27% dels vots i 7 regidors, un més del que tenia fins ara. Ara Maó amb un 24,97% perd un regidor i es queda amb 5 i C’s aconsegueix un regidor.

Tot i la victòria popular, l’aritmètica dels pactes deixa entreveure una més que possible reedició de la coalició entre PSOE i Ara Maó, que podria convertir al socialista Héctor Pons en el nou batle del municipi.

Amb només 29 anys, Pons es convertiria en el batle més jove de la història de Maó.

A Es Castell la victòria ha estat pel PP que aconsegueix 5 regidors, un manco que al 2015, però els 4 del PSOE i els 3 de SOM Es Castell, podria donar l’alcaldia a la socialista Joana Escandell.

El Pi també entraria a l’ajuntament des Castell repetint amb Florencio Conde com a únic regidor.

Canvi també a Sant Lluís on PP i PSOE tindran 4 regidors, 3 Volem Sant Lluís, i Ciudadanos i el Pi, 1 cadascun. Aquí l’aritmètica convida a pensar en un pacte d’esquerres que podria fer a la socialista Carol Marquès nova alcaldessa del municipi.

Finalment a Es Migjorn, s’ha imposat el Partit Popular per només 5 vots d’avantatge sobre el PSOE, aconseguir 5 regidors els populars per 4 els socialistes. Antònia Camps serà la nova batlessa.

Vox no ha aconseguit representació a cap municipi.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00