Sociedad

La vida després de la mort d'un nadó

Parlem de la feina de l'entitat 'Bressols' que acompanya a pares en el dol perinatal

Membres i pariticipants de l'entitat Bressols / Ràdio Girona

Girona

La mort d'una persona sempre és un cop dur i més complicat ho és quan passa amb un nadó. Com se supera aquest cop? Avui parlem de la feina que fa l'entitat 'Bressols', que fa acompanyament en dol perinatal.

Acompanyar en un dol perinatal

17:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000189798/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Són una quinzena de pares i mares de les comarques de Girona que van als grups de dol que organitza l'associació, amb l'objectiu que comparteixin amb altres famílies les seves emocions, que en aquells moments moltes vegades són poc reconegudes.

Des de Bressols asseguren que encara falten moltes eines per aquestes famílies que han perdut un fill als últims mesos de gestació o al poc temps d'haver nascut. La Natalia Artigas, psicòloga clínica de neonatologia del Trueta de Girona, i la Lourdes de l'associació coincideixen en què la mort perinatal continua sent tabú.

Afegeixen que socialment els bloquegen el plor, no se'ls permet estar malament, i això provoca anar enrere amb el dol de cadascú. Segons expliquen, la frase que més els diuen és: "Has d'avançar, ja tindràs un altre fill".

Jordi Altesa Cabanas

Jordi Altesa Cabanas

Editor del programa Soroll en Ràdio Girona. Periodista y criminólogo.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00