Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 23 de Julio de 2019

Otras localidades

Hinojosa plega de l'AREB després de rebre amenaces des de Mèxic

Des de fa un mes viu amb protecció policial i el cos d'ordre i la fiscalia han obert diligències

Els investigadors creuen que les amenaces provenen de clients mexicans afectats pel bloqueig dels fons en el procés de resolució de BPA

Albert Hinojosa en una roda de premsa. / ()

Albert Hinojosa rep missatges amenaçadors que estarien relacionats amb diners bloquejats a BPA i presenta la dimissió com a president de l'AREB.

Fonts properes al cas han explicat a la SER que fa un mes aproximadament que viu sota protecció policial arran d'uns missatges en els que li reclamaven que alliberés una quantitat de diners que es troben bloquejats en el procés de resolució de Banca Privada d'Andorra.

Hinojosa va posar els fets en coneixement de Jordi Cinca, que aleshores encara ostentava el càrrec de ministre de Finances, i aquest li va recomanar que comuniqués ràpidament el contingut de les amenaces a la policia i la fiscalia. El cos d'ordre ha obert diverses línies d'investigació i una d'elles passaria, segons avança el Diari d'Andorra, perquè el missatge procedís de clients mexicans afectats.

Tot això hauria portat a Hinojosa a presentar la dimissió de president de l'Agència de Resolució d'Entitats Bancàries, una decisió que, segons unes altres fonts, fa unes deu dies ja hauria comunicat al nou ministre de Finances, Èric Jover. Tot i això seguirà sent el director del Departament de Tributs i Fronteres.

Aquest matí, la ministra d'Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, en declaracions a RTVA ha donat suport a Albert Hinojosa.

A hores, d'ara, el web de l'AREB manté a Hinojosa com a president.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?