Sociedad
INICI LEGISLATURA

La Llei de transparència i el Codi de família seran els primers textos que treballarà el Consell

Juren el càrrec els nous consellers i s'assoleix la paritat

Els nous consellers posen amb la resta de parlamentaris i membres del Govern a Casa de la Vall / M.M. ANA

Andorra la Vella

La Llei de transparència i bon govern, el Codi de família, la Llei d'Emprenedoria i la d'actius virtuals són les prioritats dels grups del Govern tripartit durant els propers mesos.

Un dels punts que formen part del full de ruta de l'executiu és la presentació de la proposició de llei de transparència i bon govern abans del 15 de juliol, que és quan finalitzarà el període de sessions.

Els presidents dels grups parlamentaris demòcrata i liberal, Carles Ensenyat i Ferran Costa, respectivament han explicat que es prendrà com a punt de partida la feina feta en la passada legislatura amb l'objectiu de regular l'accés a la informació, mecanismes per evitar la corrupció i facilitar la transparència.

Des del PS, el president del grup parlamentari, Pere López, està a l'espera de veure el text per determinar si comparteixen o no la mateixa filosofia del què portaven al programa electoral de d'Acord en les eleccions generals. Recorda que en la passada legislatura ja hi ha haver moltes crítiques per les dificultats per poder obtenir informació en el cas de la comissió BPA.

Pel que fa a la resta de texos, el president demòcrata, Carles Ensenyat, ha explicat que abans del desembre volen entrar la proposició de llei del Codi de família, que el passat mandat no va poder ser aprovada. També entraran la proposició de llei d'actius virtuals i una llei d'emprenedoria per impulsar l'economia del país.

Consell paritari

El Consell General va assolir ahir la paritat després del jurament dels nous consellers i conselleres i la sindicatura està íntegrament formada per dones.

Aquesta tarda han jurat el càrrec els parlamentaris demòcrates, Justo Ruiz, Joan Carles Ramos i Berna Coma i la consellera liberal, Eva López. Substitueixen a Xavier Espot, que és el cap de Govern i a Jordi Torres, Joan Martínez Benazet i a Jordi Gallardo que han passat a ser ministres.

Amb la nova composició, el Consell General és paritari al 100% amb 14 homes i 14 dones. A més, la consellera general liberal, Sílvia Ferrer, ha estat escollida per 17 vots a favor i 11 en blanc secretària de Sindicatura en substitució de Ferran Costa que ha passat a ser president del grup parlamentari. Això significa que la Sindicatura està formada per quatre dones. La síndica general, Roser Suñé, ha remarcat que s'ha aconseguit de manera natural i ara diu que toca treballar per demostrar la igualtat.

La propera sessió de Consell General està prevista pel proper dia 20 i serà de control al Govern.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00