Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 19 de Julio de 2019

Otras localidades

El Govern encara no ha decidit si crearà la secretaria d'Estat d'Igualtat

Carles Ensenyat afirma estar-ne a favor i Suñé recorda que DA portava al programa electoral la creació de l'Institut de la dona

El cap de Govern, Xavier Espot, atenent els mitjans de comunicació aquest dimarts. / ()

El Govern encara no ha decidit si crearà la secretaria d'Estat d'Igualtat, tal com demanen des d'Acció Feminista.

El cap de l'executiu, Xavier Espot, diu que és "una qüestió que s'ha de valorar en el transcurs del treball de configuració de les secretaries d'Estat" que està tenint lloc en aquestes setmanes. En tot cas, assegura que "no hi ha cap decisió presa" a la petició feta ahir per aquesta associació.

Acció Feminista reclama que la secretaria d'Estat d'Igualtat estigui adscrita al mateix cap de Govern en tractar-se d'una qüestió transversal. A més, va ser amb espot quan era ministre d'Afers Socials amb qui s'havia començat a treballar la Llei d'igualtat efectiva entre homes i dones.

Ensenyat, a favor

De la seva banda, el president del grup parlamentari demòcrata, Carles Ensenyat, a títol personal considera que "s'hauria de crear aquesta secretaria".

Suñé aposta per l'Institut de la Dona

Finalment, la síndica general, Roser Suñé, ha recordat la proposta que DA portava al programa electoral de crear l'Institut de la Dona i remarca que el tema de la igualtat ha de ser transversal.

Consell paritari

A tot això, quan el Consell General esdevé paritari després del jurament dels nous consellers i conselleres, i la sindicatura estigui íntegrament formada per dones.

Aquest dimarts han jurat el càrrec els parlamentaris demòcrates, Justo Ruiz, Joan Carles Ramos i Berna Coma i la consellera liberal, Eva López. Substitueixen a Xavier Espot, que és el cap de Govern i a Jordi Torres, Joan Martínez Benazet i a Jordi Gallardo que han passat a ser ministres.

Amb la nova composició, el Consell General és paritari al 100% amb 14 homes i 14 dones. A més, la consellera general liberal, Sílvia Ferrer, ha estat escollida per 17 vots a favor i 11 en blanc secretària de Sindicatura en substitució de Ferran Costa que ha passat a ser president del grup parlamentari. Això significa que la Sindicatura està formada per quatre dones. La síndica general, Roser Suñé, ha remarcat que s'ha aconseguit de manera natural i ara diu que toca treballar per demostrar la igualtat.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?