Sociedad
ENERGIA

El projecte de cogeneració de la Comella estarà en marxa l'hivern que ve

En una primera fase, la xarxa arribarà al Centre esportiu dels Serradells, on donarà servei de calefacció a la zona esportiva i a l'escola bressol i escalfarà tant l'aigua sanitària com els gairebé 2,5 milions de litres de la piscina olímpica

La ministra de Medi Ambient, Agricutlura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, a la seva arribada a la reunió. / CTRASA

Andorra la Vella

El projecte de cogeneració de la Comella estarà en marxa l'hivern que ve.

Així ho ha explicat aquest dimarts el gerent de FEDA Ecoterm, Jordi Travé, en el marc d'una reunió del Centre de tractament tèrmic de residus. Travé ha indicat que es preveu poder arribar fins a una setantena d’edificis i que la producció prevista d’energia tèrmica és de 22GWh/any, que és l’equivalent al consum de 2.000 llars.

Aquest projecte de cogeneració respon al conveni signat entre FEDA i el comú d'Andorra la Vella al juny del 2018. En una primera fase, la xarxa arribarà al Centre esportiu dels Serradells, on donarà servei de calefacció  a la zona esportiva i a l'escola bressol i escalfarà tant l'aigua sanitària com els gairebé  2,5 milions de litres de la piscina olímpica.

Gràcies a la cogeneració, a més, es reduiran les emissions que actualment produeixen les calderes de gasoil d’aquests edificis, i això contribuirà a la millora de la qualitat de l’aire a la zona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00