Sociedad
Juventud

Una opció pels joves per aprendre un ofici o fer tasques socials

El Consell presenta el programa "Un estiu per créixer" que en tres dies ja ha aconseguit més de 200 sol·licituds

El Consell i quatre ajuntaments ofereixen la opció als joves de passar un estiu diferent aprenent un ofici o fent un servei voluntari al poble. / CIMe

Mahón

Aquest dijous s’ha presentat el programa d’aprenentatge no formal ‘Un estiu per créixer’ impulsat pel Consell Escolar de Menorca amb el suport del Consell Insular i la col·laboració dels ajuntaments de Maó, Ciutadella, Alaior i Ferreries. Es tracta d’una nova opció de lleure i formació que segueix la metodologia de l´Aprenenatge-Servei destinada a joves d’entre 14 i 17 anys.

Amb aquest programa es pretén obrir el ventall d’oportunitats educatives dels adolescents i, al mateix temps, connectar l’educació i els aprenentatges entre el temps lectiu i el no lectiu. Entre els objectius es troben afavorir l’estat actiu dels joves durant l’estiu, facilitar l’emancipació del jovent, fomentar una experiència de voluntariat i afavorir una orientació laboral i professional. L’objectiu final del programa és que cada jove construeixi el seu propi itinerari vital amb equitat i sense exclusions.

El programa consisteix en què els joves puguin conèixer un ofici o servei del seu municipi col·laborant amb les entitats del seu poble: comerços, associacions, empreses, serveis... Aquesta col·laboració es farà a través d’accions esportives, educatives, culturals, socials, ambiental, tsurístiques... i es portarà a terme els mesos de juliol o agost amb un total de 15 hores setmanals. Al final dels serveis, cada jove rebrà un certificat de participació, com també un escrit on hi figuren les valoracions del seguiment setmanal.

Les inscripcions es poden fer fins al 7 de juny als ajuntaments (Casals de Joves) presentant la sol·licitud que es troba a la pàgina web del Consell Escolarhttp://cemenorca.org, acompanyada d’una fotocòpia del seu DNI i de la targeta de la Seguretat Social.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00