Sociedad
NOU EXECUTIU

Govern tindrà 12 secretaries d'Estat, cinc més que la passada legislatura

Igualen el salaris per a tots els secretaris d'Estat a 4.800 euros tot i així la despesa augmentarà

Eric Jover, ministre de Finances i portaveu del Govern / SFGA

Andorra la Vella

El Govern comptarà amb 12 secretaries d'Estat, el que comportarà un lleuger augment de la despesa en relació a la passada legislatura.

Es tracta del mateix nombre de ministeris, però en aquest cas les secretaries d'Estat no estan repartides a partits iguals. Hi ha hagut un creixement, tenint en compte que en el passat mandat la forquilla es va moure entre 8 i 10.

El ministre portaveu, Èric Jover, ha explicat que la voluntat és marcar un missatge polític i concentrar l'acció política en alguns temes com les negociacions amb la Unió Europea. Per aquest motiu s'ha creat la secretaria d'Estat d'Afers Europeus. A la vegada, s'ha eliminat la figura del director general. Reconeix que hi haurà un increment de la despesa però ha recordat que les retribucions seran les mateixes per a tots i se situaran en el mínim que havia hagut en l'anterior mandat que eren de 4.800 euros bruts.

Pel que fa a la possible creació de la secretaria d'Estat d'Igualtat, Jover no ho ha confirmat. El que sí que ha deixat clara és la sensibilitat que té l'executiu en aquesta temàtica.

Respecte als nomenaments que s'han aprovat avui hi ha el del secretari d'Estat d'Economia i Empresa que recau en Salustià Chato. Marc Ballestà és el secretari d'Estat d'Afers Financers Internacionals, mentre que Jordi Babi serà el director del Departament de Pressupost i Patrimoni. Joan Forner ha estat nomenat director del Departament d'Afers Multilaterals i Cooperació i Cristina Mota directora d'Afers Bilaterals i Consulars.

Finalment, Cristian Pons ostentarà el càrrec de director de Protecció Civil i Cristina Roca dirigirà el departament de Justícia i Interior.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00