Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 20 de Agosto de 2019

Otras localidades

Brusel·les porta Espanya al Tribunal Europeu per sancions fiscals desporporcionades

L'Estat veí imposa sancions per no informar sobre els actius a altres països de la UE que són molt superiors a les que imposa dins del seu territori cosa que vulneraria la lliure circulació

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, i el president del Consell Europeu, Donald Tusc, durant la cimera informal de caps d'Estat i de Govern de la UE celebrada el passat 28 de maig a Brussel·les. / ()

Brusel·les porta Espanya al Tibunal Europeu per imposar sancions desporporcionades als que no delcaren béns a l'estranger.

Actualment, l'Estat espanyol imposa sancions per no informar sobre els actius a altres països de la UE, com comptes bancaris o propietats, que són superiors a les imposades per la mateixa infracció amb actius dins de l'Estat. La Comissió Europea considera que aquestes sancions són discriminatòries perquè poden dissuadir les empreses i els particulars d'invertir o traslladar actius fora de les fronteres estatals davant l'amenaça d'una penalització elevada. Per a l'executiu de la UE, aquestes multes desproporcionades atempten contra el principi de lliure circulació que impera al mercat únic europeu. Això afecta a un bon nombre de pisos que són propietat de ciutadans espanyols i que no estan al mercat per por a aquestes sancions. La Comissió Europea ja va obrir expedient a Espanya per aquest fet el 2015, però davant la continuació de l'incompliment, ara ha decidit portar el cas a l'alt tribunal amb seu a Luxemburg.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?