Sociedad
SER DONA

Èxit d'assistència a l'acte de cloenda de SER Dona

Lourdes Lancho, subdirectora d'A vivir que son dos días, reivindica la perspectiva de gènere en el periodisme

El ministre d'Afers Socials, Víctor Filloy, assegura que es potenciarà l'àrea d'igualtat i destaca la paritat del Govern i el Consell

Ishtar Ruiz presenta un tema exclusiu, composat especialment per a l'ocasió

Les participants a SER Dona posen a la foto de família en l'acte de cloenda del projecte, aquest dimarts al vespre a l'ArtHotel. / Ràdio SER Principat d'Andorra

Andorra la Vella

Una seixantena d'assistents van participar a l'acte de cloenda de SER Dona, la sèrie de 10 capítols dedicada a entrevistes íntimes i personals a dones rellevants del país de totes les edats i extractes socials, desafiant el mal temps i la concentració d'activitats a l'agenda.

La periodista de la Cadena SER i subdirectora del programa líder del cap de setmana 'A vivir que son dos días', Lourdes Lancho, va pronunciar una conferència en la què va reivindicar la perspectiva de gènere en el periodisme.

Aprofitant la viralització d'un vídeo de fa vint anys en què entrevistava la cantant espanyola Rocío Jurado i en el qual la tonadillera es reivindicava feminista, Lancho va aprofitar per fer examen d'autocrítica i alhora exposar com ha canviat la societat i amb ella els mitjans de comunicació alhora d'abordar temes com la violència de gènere. Preguntes que fa vint anys semblaven inofensives, avui serien inacceptables. I aquesta evolució és gràcies al moviment feminista i la perspectiva de gènere a les redaccions, segons Lancho.

L'acte també va comptar amb la presència del ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, departament que ha patrocinat la sèrie de 10 capítols al llarg de la darrera temporada radiofònica que està a punt de cloure. El titular d'Afers Socials es va comprometre a impulsar l'àera de polítiques d'igualtat i va destacar la paritat tant al Govern com al Consell General, així com l'elecció de la primera síndica femenina en la història del país.

En el decurs de la gala, l'artista andorrana Ishtar Ruiz va oferir un recital en el què va presentar un tema nou, composat especialment per l'ocasió, i dedicat a les dones.

L'acte es va tancar amb un homenatge a les 10 participants en la primera edició de la sèrie que van rebre una placa commemorativa: Roser Duró, Teresa Cairat, Angelina Mas, Maria Teresa Servat, Mari Carmen Grau, Pilar Cobos, Rosa Ferràndiz, Meritxell Marsà, Tere Morató i Marta San Juan.

La revista Dona Secret també va voler obsequiar les homenatjades amb el lliurament del seu perfum, Eau d'Andorra.

L'acte de cloenda ha comptat amb el patrocini de l'Àrea de Polítiques d'Igualtat del Ministeri d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, i la col·laboració del Consell General, 600 Anys del Consell de la Terra; Banc Sabadell d'Andorra, Molines Patrimonis i Andorra Telecom.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00