Sociedad
ENERGIA

FEDA inicia les obres de la xarxa de cogeneració de la Comella

L'objectiu és donar servei a 2.000 llars d'Andorra la Vella i permetre un estalvi d'entre el 5% i el 15%

El circuit tancat de canonades que formaran la xarxa de calor de la Comella. / M.M. ANA

Andorra la Vella

FEDA inicia les obres de la xarxa de cogeneració de la Comella amb l'objectiu de donar servei a 2.000 llars d'Andorra la Vella i permetrà un estalvi d'entre el 5 i el 15%

El projecte consisteix en aprofitar la calor residual que no s'aprofita del Centre de Tractament de Residus per construir una xarxa de calefció i d'aigua calenta que ha de servir d'alternativa al sistema tradiccional de gasoil.

Tal com ha explicat el gerent de FEDA Ecoterm, Jordi Travé, els treballs tindran tres fases: la primera preveu proveir el servei a finals d'any a la zona dels Serradells. La segona arribarà al 2020 fins a una part del carrer Baixada del Molí fins al Poliesportiu d'Andorra la Vella, mentre l'any 2021 arribarà a l'alçada del Lycée Compte de Foix i al carrer Prat de la Creu. Tot plegat, amb l'objectiu també de millorar la qualitat de l'aire.

El cost del projecte és d'uns 15 milions d'euros i donarà servei a uns 70 edificis o el que és equivalent a unes 2.000 llars.

Amb el comú d'Andorra la Vella hi ha un conveni signat perquè tots els edificis públics que hi estiguin al voltant es puguin embrancar a la xarxa. Davant les crítiques que va originar des de la minoria pel que fa a les tarifes, Travé ha dit que "els preus són molt competitius".

Finalment, ha explicat que l'entrada de capital de Dalkia més que finançament el que aportarà "és coneixement, ja que gestiona més de 350 xarxes de calor".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00