Sociedad

Cauen un 1,3% els turistes a l'hivern

Malgrat no aconseguir els objectius, Andorra Turisme no considera alarmants les xifres

La ministra de Turisme, Verònica Casals, presenta els resultats de la passada campanya d'hivern. / C.G. ANA

Andorra la Vella

La temporada d'hivern es tanca amb un descens de l'1,3% del nombre de turistes, dades que Andorra Turisme no considera alarmants.

Aquest matí s'ha presentat el balanç de la campanya hivernal en què no s'han complert els objectius inicialment marcats que era de créixer un 2,1%.

El gerent de la societat, Betim Budzaku, ha explicat que han vingut 1.495.000 turistes, amb un descens dels espanyols del 2,6%, mentre que els francesos han crescut un 5,2%.

A més, les pernoctacions han patit una davallada del 4,2%, tot i que es manté la tendència mitjana d'entre 3 i 4 nits. Pel que fa a la touroperació, també hi ha hagut una caiguda, en aquest cas de 19.000 persones. En canvi, els excursionistes sí que han pujat un 3,4%. Una de les explicacions que dona per interpretar aquestes xifres és la manca de neu que hi ha hagut, sobretot a principis d'hivern. Per a Budzaku, "això no ha d'encendre les alarmes".

Finalment, avui s'han presentat els espots que s'han realitzat en el marc del countru break, és a dir, vendre el país la combinació de comerç, cultura, gastronomia i benestar. També s'ha anunciat la campanya de comunicació que es realitza a França i a Espanya per promocionar les rebaixes d'estiu que comencen el proper dia 21 d'aquest mes de juny.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00