Sociedad
MEDI AMBIENT

Elevat risc d'incendi forestal a la capital i Sant Julià de Lòria

Els fallaires han engegat una campanya per evitar el mal ús dels petards

Berenadors de la Comella clausurats per perill d'incendi forestal / Arxiu ANA

Andorra la Vella

Protecció Civil alerta del perill alt i molt alt d'incendi en algunes zones d'Andorra la Vella i de Sant Julià de Lòria.

L'avís es fa a partir del mapa Sarif de risc d'incendi, fent servir variables com el vent, pluja, la humitat i la vegetació. Actualment, el perill alt es troba a la capital i al sud de Sant Julià de Lòria, mentre que en un altre indret de la parròquia laurediana hi ha un risc molt elevat.

La cap d'àrea d'implantació i planificació, Iolanda Font, ha recordat la prohibició d'encendre barbacoes i de no llençar petards en aquestes zones, tenint en compte que estem en la setmana de la Revetlla de Sant Joan. Per aquest motiu. ha demanat extremar la precaució per no provocar cap incendi forestal.

La previsió meteorològica per als propers dies indica que les temperatures continuaran amb valors màxims que poden fregar els 28 graus, tot i que dijous i divendres s'esperen alguns xàfecs que podrien remullar una mica la zona.

Campanya dels fallaires

D'altra banda, des d'aquest dilluns, l'Associació Fallaires d'Andorra la Vella ha engegat una campanya de conscienciació entre la població per tal d'evitar que es llancin petards en els espais de la festa de les falles i mentre duri la cremada de la capital.

La campanya compta amb el suport del Comú d'Andorra la Vella i porta com a lema "Gaudeix de les falles sense petards, reserva'ls per més tard". L'objectiu és que es respecti la cremada de falles i es garanteixi la seguretat tant dels fallaires grans i petits com del nombrós públic assistent a la festa.

Al llarg de tota aquesta setmana s'anirà difonent la campanya per les xarxes socials de l'Associació explicant els motius que han portat als fallaires a realitzar aquesta conscienciació d'evitar el mal ús dels petards. Al mateix temps hi haurà cartells al carrer que també difondran el missatge.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00