Sociedad

Lloguers a l'alça també a l'Hospitalet de Llobregat

El Sindicat de Llogaters demana solucions dignes al problema de l'habitatge a la ciutat. Asseguren que l'ajuntament no fa prou per atendre les famílies desnonades.

Roda de premsa del Sindicat de Llogaters a l'Hospitalet de Llobregat, aquest dimecres al matí. / Emma Miguel

L'Hospitalet de Llobregat

Segons dades del Sindicat de Llogaters a l'Hospitalet de Llobregat els lloguers han pujat un 17% en dos anys. Un 1% més que a Barcelona i ja es lloguen pisos de 30 metres quadrats per 800 euros.

En paral·lel, i segons detalla la portaveu del sindicat a l’Hospitalet de Llobregat, Irene Sabaté, han crescut els desnonaments i els casos de veïns que han de deixar el pis perquè no poden assumir la pujada que els demana la propietat. Això, amb una oferta d'habitatge públic de lloguer estancada en menys de 200 pisos.

Per tot plegat, el Sindicat de Llogaters denuncia que l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat no està fent prou per atendre el problema de l’habitatge al municipi. I posen com a exemple que “no està oferint alternatives dignes a les famílies desnonades. Se’ls hi està oferint un allotjament provisional en pensions, a l’alberg municipal o fins i tot en habitacions rellogades”, exposa Irene Sabaté, portaveu del sindicat.

Sabaté està convençuda que els preus encara no han tocat sostre i que l'aposta del govern municipal per atraure grans hotels i inversors hi juguen en contra.

300 famílies en llista d’espera

L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat assegura que s’estan atenent tots els casos que els arriben i que fan el possible per augmentar l’oferta d’habitatge públic. Ara mateix tenen 300 famílies vulnerables en llista d’espera per accedir a un d’aquests pisos.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00