Sociedad

1.150 educadors socials formats a la Universitat de Girona

Entrevistem a l'actual coordinadora d'estudis, Anna Planas, i a Pere Solé, que ho va ser a finals dels 90

Anna Planas i Pere Soler / Ràdio Girona

Girona

Aquest any els estudis de la Universitat de Girona d'Educació Social celebren 25 anys. Hem parlat amb l'Anna Planas, coordinadors dels estudis actualment i amb en Pere Soler, que ho va ser a finals dels 90. S'ha aconseguit la valorització de la professió?

25 anys de l'educació social a la UdG

13:09

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000191732/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La majoria dels estudiants graduats en Educació Social troben feina però no corresponen a les ofertes laborals que els hi pertoquen. El coordinador dels estudis a la Universitat de Girona fa 20 anys, Pere Soler, assegura que els atribueixen el títol de "monitor".

Diuen que la tasca de l'educació social encara està poc reconeguda perquè tracta amb col·lectius vulnerables i invisibilitzats, com els sense sostre o els refugiats.

Soler explica que els educadors s'han hagut d'adaptar a les noves realitats socials. Posen com exemple, l'arribada dels Menors Estrangers No Acompanyats. Per això, la Universitat prepara als estudiants per afrontar canvis.

Jordi Altesa Cabanas

Jordi Altesa Cabanas

Editor del programa Soroll en Ràdio Girona. Periodista y criminólogo.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00