Sociedad
Política

Més per Menorca exigeix negociar amb el PSOE la presidència del Consell

Els menorquinistes recorden que el PSOE, sense ser el més votat, ha exigit el mateix al Consell de Formentera

Maite Salord i Susana Mora ja van compartir la presidència del Consell al passat mandat. / SER Menorca.

Mahón

Més per Menorca vol que per a conformar un govern plural i progressista al Consell de Menorca es contempli la proposta d’una presidència compartida. Així ho ha determinat l’Executiva de la formació ecosobiranista per a continuar les negociacions amb PSOE i Podemos. Més per Menorca considera que l’argument que ha utilitzat el PSOE per exigir una presidència compartida al Consell de Formentera se l’hauria d’aplicar ara, per coherència, a Menorca.

Els menorquinistes també consideren que les seves formacions municipals han estat molt generoses alhora de estructurar els governs locals, com és el cas del PSM-Més per Menorca que ha donat la primera tinència de batllia de Ciutadella al PSOE. Dins aquest context, la presidència compartida al Consell, hauria de ser, com a mínim, una possibilitat a analitzar i estudiar.

Més per Menorca considera que l’estabilitat i la pluralitat del nou govern del Consell passa necessàriament per un acord d’àmplia coresponsabilitat, que també contempli la presidència. En aquest moments l’Executiva dels menorquinistes no contempla cap altra opció, donat que aquest és el mandat sorgit de la seva darrera assemblea.

Durant els propers dies es convocaran de nou els òrgans de consulta del partit per a acordar, en l’actual situació, quines són les opcions de negociació per a les properes setmanes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00