Sociedad
Cultura

Reconeixement reial a la tasca dels Amics del Museu de Menorca

Felip VI entrega a Francesc Isbert la condecoració de la Reial Ordre del Mèrit Civil

la delegació dels Amics va rebre al palau Reial de Madrid la condecoració de la Reial Ordre del Mèrit Civil. / Amics del Museu de Menorca.

Mahón

Aquest dimecres dia 19 de juny de 2019, l'ASSOCIACIÓ D'AMICS DEL MUSEU DE MENORCA ha estat distingida per la Casa Reial en reconeixement del seu compromís en l'àmbit cultural i en especial per la seva contribució amb el coneixement, preservació i divulgació del Patrimoni Històric.

 L'acte ha tingut lloc entre les 12:00 i 15:00 h al Palau Reial de Madrid. Hi han assistit cinc membres de la junta de l’Associació. Francesc Isbert Vaquer, conservador-restaurador de Béns Culturals i Tresorer de l’Associació, ha rebut de mà del Rei Felip VI una condecoració de la Reial Ordre del Mèrit Civil en motiu del V Aniversari de la Proclamació de Sa Majestat el Rei.

AMICS DEL MUSEU DE MENORCA és una entitat sense ànim de lucre creada al 1995 que té com a finalitat canalitzar les inquietuds de coneixement, participar en la investigació i col·laborar en la difusió del Patrimoni Històric de l'illa de Menorca.

 Els projectes més destacats d’Amics del Museu de Menorca son en l'àmbit del Patrimoni Arqueologic terrestre i subaquàtic.  Des del 1997 duu a terme un projecte d'excavació i posada en valor d'espais domèstics d'època talaiòtica, primer a Talatí de Dalt (Maó) i, a partir del 2001 fins a dia d’avui a Torre d'en Galmés (Alaior). Actualment les feines d'excavació d'Amics del Museu de Menorca a Torre d'en Galmés es desenvolupen entre juliol i agost i radiquen a la part nord del poblat. Els projectes d'Amics del Museu de Menorca en aquest jaciment -excavació, restauració i posada en valor de l'Edifici 1 (2001-2005), del Cercle 7 (2005-2010) i dels patis davanters del cercles 6 i 7 (2010-2018) i restauració del cercle 6 (2017)- han col·laborat en gran mida a que dia d'avui Torre d'en Galmés, jaciment propietat del Ministeri de Cultura des de 1974, sigui un poblat talaiòtic central i únic dins el conjunt monumental de les Illes Balears.

En l'àmbit subaquàtic, des del 1996 treballa en l'elaboració de la Carta Arqueològica Subaquàtica de Menorca amb l’objectiu de localitzar nous jaciments i controlar el seu estat de conservació. Des de l’any 2010 amb un conveni de col·laboració amb el Club Nautic de Ciutadella, per l’elaboració de la carta de patrimoni subaquàtic d’aquest municipi. Entre 2006 i 2016 ha treballat en la intervenció d'excavació del derelicte de Binissafúller (Sant Lluis). L'any 2011 les feines d'excavació i vigilància van estar emmarcades dins el Pla Nacional de Protecció

A més, col·labora tant a nivell científic i com de suport logístic i infraestructures amb altres equips d'investigació que també treballen a l’illa.

A la vegada, Amics del Museu de Menorca dedica esforços en la divulgació, l’ensenyament i oferir oportunitats reals de conèixer i conviure respetuosament amb el Patrimoni Històric de Menorca.

D'ençà als seus inicis 1997 han passat pels camps de treball d'Amics del Museu de Menorca a Talatí de Dalt i Torre d'en Galmés més de 200 estudiants universitaris d’Espanya i de tot el món. Any rere any, s’han publicat treballs d'investigació sobre Arqueologia, Etnologia, Història de l'art i Patrimoni Històric en genera.

Amics del Museu de Menorca impulsa i organitza activitats didàctiques per a escolars, conferències, visites guiades, jornades de voluntariat, concursos i tallers. Amb presència les xarxes socials i a diferents congressos, jornades i festivals de Patrimoni Cultural a nivell local i estatal, s'ha involucrat de manera activa i possitiva en donar a conèixer i socialitzar la Candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial per la UNESCO.

Actualment, Amics del Museu de Menorca és una associació oberta a nous impulsos i iniciatives en matèria cultural. S'ha anat renovant amb els anys i és una entitat on s'hi troben persones diferent edat i maneres de pensar per tractar temes de Patrimoni Cultural. Forma part de la Federació Espanyola d’Amics dels Museus i funciona de manera autónoma de qualsevol entitat o administració.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00