Sociedad
NOU GOVERN

El Govern canvia el responsable d'informàtica que no vincula als problemes a Tràmits

Albert Verdú substitueix Miquel Haro en una setmana en què també s'han nomenat Vicenç Mateu i Eva Descarrega com a ambaixadors a Madrid i París, respectivament, i a Marc Pons com a secretari d'Estat d'Igualtat i Participació Ciutadana

Servei de Tràmits del Govern / Arxiu ANA

Andorra la Vella

El Govern nega que el cessament del director del departament de Sistemes d'Informació, Miquel Haro hagi estat per les avaries en el sistema informàtic.

El BOPA ha publicat aquest dimecres la destitució d'Haro i el nomenament del seu substitiut, Albert Verdú. En aquest sentit, el ministre portaveu, Èric Jover, ha volgut deixar clar que es tracta d'un càrrec de confiança i que la ministra de Funció Pública i Reforma de l'Administració, Judith Pallarès, en cap cas ha pres aquesta decisió per les afectacions que va patir el servei de tràmits.

Mes nomenaments

D'altra banda, Vicenç Mateu i Eva Descarrega seran els ambaixadors a Espanya i França, mentre que Marc Pons serà secretari d'Estat d'Igualtat i Participació Ciutadana.

L'ex síndic general, que ja havia estat ambaixador a Madrid substituirà a Jaume Gaytan al capdavant de la missió diplomàtica, mentre que l'ex ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, substituirà a Cristina Rodríguez i serà ambaixadora a França, Mònaco i a la delegació permanent de la UNESCO.

El ministre portaveu, Èric Jover, ha explicat que, hi ha una doble via per accedir a les ambaixades: intregrar la carrera diplomàtica o la designació política. En aquest sentit, ha recordat que una de les seves missions és traslladar l'acció de Govern i mereixen tota la confiança.

L'executiu ha ratificat així mateix Esther Rabassa com ambaixadora davant la Unió Europea, Bèlgica, Luxemburg i Països Baixos. Elisenda Vives seguirà ostentant el càrrec als Estats Units, Canadà i a l'Oficina de les Nacions Unides. Així mateix, Joan Forner, ho serà davant del Consell d'Europa.

D'altra banda, l'ex cònsol menor d'Andorra la Vella, Marc Pons ha estat l'escollit per comandar la secretaria d'Estat que estarà adscrita al cap de Govern, Xavier Espot, i que entre altres funcions haurà de desplegar reglamentàriament la Llei d'igualtat i no discriminació i impulsar la Llei d'igualtat efectiva entre homes i dones. Mentrestant, Helena Mas ha estat designada secretària d'Estat de Salut.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00