Sociedad
Arqueología

El talaiot de Cornia Nou guardava restes funeràries de nadons

Els nens morts eren d'un període en el que, teòricament, ja no s'utilitzava aquesta construcció

Les troballes en aquest poblat de Maó sorprenen. / David Arquimbau/EFE.

Mahón

Un equip d'arqueòlegs ha trobat al talaiot de Cornia Nou, a Maó, una urna funerària amb les restes de quatre nens, perinatals i nounats, corresponents a l'etapa entre el 1100 i el 600 abans de Crist. Segons han informat els investigadors en un comunicat, les excavacions arqueològiques s'han prolongat cinc setmanes i s'han centrat en la tercera habitació d'un edifici adossat de l'oest del talaiot. Es tracta d'un gran espai cobert que, segons els experts, en una part podria haver tingut un segon pis accessible a través d'una escala.

Pel conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, es tracta d’una troballa extraordinària. Per una banda per la urna en si amb aquestes restes. Per l’altra hi ha el fet que sobta que en un període en que, teòricament, ja no s’utilitzaven els talaiots encara hi hagués gent que els donés un us.

A més de l’espai funerari, les investigacions arqueològiques també s’han centrat en altres espais que configurarien un complex destinat a la gestió de productes agraris i ramaders per part de la comunitat que habitava en el poblat de Cornia Nou. La troballa d'eines com molins de mà, percussors i restes d'ossos d'animals domèstics avalarien les tesis de l'equip arqueològic.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00