Sociedad

Girona, Salt i Vilablareix: zona pilot per estudiar el potencial de la geotèrmica

La geotèrmica fa que s'eviti contaminar l'atmosfera amb diòxid de carboni

Diferents etapes del treball / Cedida a Ràdio Girona

Girona

L’àmbit de Girona, Salt i Vilablareix és una de les zones pilot en un projecte europeu per estudiar el potencial de l'energia geotèrmica superficial en àrees urbanes.

L'energia geotèrmica superficial pot ajudar a caminar cap a l'autosuficiència. L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) està investigant com aprofitar l’energia continguda en els aqüífers per climatitzar edificis en àrees urbanes. Les zones urbanes de Girona, Salt i Vilablareix és un dels casos pilot d'un projecte amb 14 altres ciutats d'Europa.

Ignasi Herms, cap de l'Àrea de Recursos Geològics de l'ICGC

00:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000189992/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El cap de l'Àrea de Recursos Geològics de l'ICGC, Ignasi Herms, explica que en el cas mediterrani, combinant la geotèrmica amb d’altres renovables com per exemple la fotovoltaica pot significar que l’energia externa total que acabem consumint a casa pugui ser ínfima o gairebé nul·la.

A partir del cas de Girona, l’ICGC podrà replicar la metodologia d’estudi en altres ciutats de Catalunya.

El projecte contempla analitzar catorze casos pilot en les ciutats europees d'Aarhus, Bratislava, Brussel·les, Cardiff, Cork, Girona, Glasgow, Linköping, Ljubljana, Praga, Saragossa, Varsòvia, Viena i Zagreb.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00