Sociedad

Els casos d'addicció creixen un 30% en els últims 5 anys a Catalunya

"Mai havíem tingut a tanta gent en tractament com ara", indica el director de l'ONG Projecte Home

Imatge d'arxiu de bosses de cànnabis decomissades. / ACN

Barcelona

El nombre de casos d'addicció atesos a Catalunya ha crescut un 30% en els últims 5 anys. Les drogues reines segueixen sent la cocaïna, l'alcohol i el cànnabis, tot i que creix la preocupació vers l'heroïna.

El motiu, diu el director de l'ONG Projecte Home, Oriol Esculies, és la banalització i la facilitat amb què es poden comprar: "Ens trobem en una situació on mai havíem tingut a tanta gent en tractament com ara. Quan un fenomen dura molt temps i es va cronificant, a vegades succeeix això, que socialment li perdem la por, li restem importància, ho trivialitzem".

Projecte Home alerta que les persones addictes comencen a consumir quan són joves i que passen entre 5 i 10 anys abans que demanin ajuda. Per això proposen prevenció a les aules, més fiscalitat i el tancament dels centres cannàbics. Segons el seu últim informe, la cocaïna i l'alcohol són les substàncies més consumides pels adults, mentre que el cànnabis és el preferit entre els joves.

"Prueba un par de tiros, la gracieta... Però és que al cap de dos mesos ja estàs tu consumint regularment. És que és molt fàcil l'accés a aquest tipus de consum", explica un dels usuaris en tractament per addicció a les drogues a l'ONG Projecte Home.

Les addiccions sense substàncies també creixen. La compra compulsiva, les cases d'apostes, el sexe, el menjar i els videojocs són les més freqüents.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00