El Balcó Ebre
Sociedad
INCENDI RIBERA

Els bombers estabilitzen gairebé tot el perímetre de l'incendi de la Ribera

Els treballs es centren a la part nord del flanc dret. De moment està estabilitzat el 80% del perímetre

ACN

Tortosa

Els Bombers han aconseguit estabilitzar el 80% del perímetre de l'incendi de la Torre de l'Espanyol, que afecta ja al voltant de 6.000 hectàrees.

Les flames afecten tres comarques, la Ribera d'Ebre, el Segrià i les Garrigues. De moment el que més preocupa és la situació del flanc dret, concretament la part nord, ja que les condicions climàtiques són molt desfavorables i ja s'ha hagut de fer front a una vintena de represes.

David Borrell, cap de Bombers ha assegurat que "fins al vespre serà important intentar mantenir el perímetre i que no s'eixampli el flanc dret". La situació ara mateix es complica per les elevades temperatures i la baixa humitat.

Borrell també ha explicat que estan preocupats per les properes hores i que la situació serà tensa fins al vespre, perquè les represes poden ser molt virulentes.

El perímetre de l'incendi és ara mateix de 50 quilòmetres, i es calcula que un 20% de les 6.000 hectàrees que afecta no està cremat.

En la situació actual, el cap de Bombers ha explicat que es mantindran els desallotjaments i restriccions d'accés a l'interior del perímetre de l'incendi. En total són 50 persones desallotjades que han estat traslladats al gimnàs de l'escola de Flix.

Aquest matí han pogut accedir durant unes hores als seus domicilis per poder recollir pertinences i donar de menjar i beure als seus animals que hi han quedat allà.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00