Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 21 de Noviembre de 2019

Otras localidades

Caballero assegura que França no descuida les comunicacions amb el Pas

L'ambaixadora francesa al país destaca en el dia de la Festa Nacional les bones relacions entre els dos països

L'ambaixadora francesa a Andorra oferint el seu discurs a la seu de la legació diplomàtica al país amb motiu de la Festa Nacional del 14 de juliol. /

L'ambaixadora francesa a Andorra, Jocelyne Caballero, ha ressaltat al seu discurs amb motiu de la Festa nacional gal·la, que França no descuida les comunicacions amb Andorra.

Caballero ha reivindicat el compromís del seu Govern amb la millora de les vies d'accés al Pas de la Casa, tot ressaltant que, a més del manteniment anual a l'RN22, "ja s'han compromès 2,27 milions d'euros d'obres,e studis i equipaments en virtud del nostre acord bilateral, en vigor des de fa només un any".

L'ambaixadora francesa també ha remarcat "la perfecta coordinació i cooperació entre els serves francesos i andorrans" durant el tancament de la carretera d'accés al Pas per una esllevissada el passat mes de maig.

Caballero, així mateix, ha avançat que el programa Sapyra per a la protecció contra les allaus de l'RN22 també s'acabarà la propera tardor amb una inversió 4,3 milions.

Bones relacions bilaterals

L'ambaixadora francesa també ha ressaltat al seu discurs amb motiu del 14 de juliol l'impuls de les relacions franco-andorranes amb un acord de cooperació econòmica en matèria de lluita contra el canvi climàtic signat aquest any, o el suport del seu país a les negociacions amb la Unió Europea.

Així mateix ha ofert la seva col·laboració al nou govern per tal d'augmentar la presència de la cultura i la llengua franceses a Andorra i per impulsar l'ensenyament francès al país.

Jocelyne Caballero ha aprofitat la recepció per recordar els valors republicans que inspiren la festa nacional francesa així com la presència destacada de França al món, com ara  la presidència del G7 i del comitè de ministres del Consell d'Europa.

I ha clos el seu discurs destacant la visita del president francès i copríncep d'Andorra, Emmanuel Macron, al setembre, una trobada que ha qualificat de "gran moment".

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?