Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 22 de Agosto de 2019

Otras localidades

Els pisos compartits es professionalitzen a Barcelona

Cada vegada més, són empreses les que lloguen pisos per habitacions a persones que habitualment no es coneixen entre elles

Laia Comas i Alessandra Barra, empresàries que lloguen pisos per habitacions / ()

 

Els propietaris de pisos que es volen desentendre de la gestió del lloguer han trobat una sortida cedint els habitatges a empreses que es dediquen a reformar-los, a equipar-los i a llogar-los per habitacions. Aquesta modalitat està creixent a Barcelona i es poden trobar habitacions a preus que van entre els 300 i els 600 euros. Una de les empreses que s'hi dedica és Help Accommodation que ja gestiona 26 pisos i més de 130 habitacions. La responsable d'aquesta empresa a Barcelona, Alessandra Barra, explica que cada habitació té la seva pròpia clau i que l'empresa s'encarrega del manteniment i la neteja dels espais comuns.

Diu Alessandra Barra que no són habitacions turístiques perquè les lloguen per un mínim de 31 dies. I que en el cas de la seva empresa treballen sobretot amb estudiants a través de convenis amb universitats o escoles de negocis.

Una altra de les empreses, Inèdit, destaca que els preus de les habitacions són elevats, però no tant com si la persona que ve a BCN hagués de viure sola. La seva responsable, Laia Comas, diu que el preu és alt perquè inclou serveis com la neteja, però que els inquilins pagarien més per un estudi de 40 metres quadrats a la ciutat.

Comas assegura que aquesta modalitat de lloguer per habitacions, de pisos compartits, aporta beneficis als inquilins i també als propietaris que poder arribar a doblar els ingressos anuals.

Propietaris amb pocs mals de cap

Els propietaris destaquen sobretot que no s'han de preocupar de la gestió del dia a dia i que cobren religiosament. Miguel Fern lloga el seu pis a través de Help Accommodation. Diu que el que més valora és " primer, que el manteniment està inclòs i si falla alguna cosa no he d'anar jo; i segon que asseguren el pagament a finals de mes."

Una altra propietària, la Carme, treballa amb Inèdit i explica que el que més valora és que se'n despreocupa del dia a dia. Explica que "mentre cuidin el pis i respectin uns mínims de convivència, estem tranquils i l'empresa, cada mes, ens explica tot el que ha passat".

Daniele Ciardi és italià i viu des del 2016 en un pis compartit al carrer Urgell de Barcelona. És un habitatge de 4 habitacions, dos lavabos, un menjador, una sala per la rentadora i una cuina. A la seva habitació, a més del llit i l'armari, té un espai per poder estudiar.

Ell va venir a això, a estudiar a Barcelona. Ara ha trobat feina i, de moment, no ha canviat d'habitatge. Diu que li agrada l'ambient jove i la comoditat i que no ha tingut massa problemes de convivència, malgrat la rotació elevada.

Les empreses asseguren que aquests pisos no generen problemes a les comunitats de veïns i que si hi ha algun conflicte intervenen per solucionar-ho.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?