Llapis de memòriaLlapis de memòria
Ocio y cultura
Llapis de memòria

Esther Vivas: "La cançó 'Utòpics, idealistes, ingenus' va ser un himne durant les protestes dels estudiants a València"

L'escriptora ha portat a 'Llapis de memòria' alguns temes musicals que s'han convertit en símbols de la reivindicació

Llapis de memòria (17/07/2019)

Llapis de memòria (17/07/2019)

40:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_cat_llapisdememoria_20190717_192000_200000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

L'escriptora i activista Esther Vivas s'ha endinsat aquest dimecres en el 'Llapis de memòria' per recordar, en 10 cançons, les diferents etapes de la seva vida.

Des de 'El baile de los pajaritos' de 'María Jesús i su acordeón' fins als temes musicals que van marcar la seva època d'estudiant universitària, com 'Mueve Mueve' de Sandy y Papo.

"Quan vaig escollir 'El baile de los pajaritos' més que riure em vaig emocionar perquè era una cançó que ens posava sempre un dels meus avis a mi i al meu germà petit perquè balléssim", ha recordat Vivas.

El presentador, Bruno Sokolowicz, amb Esther Vivas

Himnes de la reivindicació

L'activista també ha triat alguns temes que s'han convertit en himnes de diferents reivindicacions col·lectives, com ara 'People have the power' de Patti Smith o el tema 'Utòpics, idealistes, ingenus', de Pau Alabajos. Aquesta cançó, de l'any 2011, segons ha apuntat Vivas, es va convertir en un veritable símbol durant les destacades protestes estudiantils de l'institut Lluís Vives de València contra les retallades en l'educació pública.

Si vols recuperar les 10 cançons seleccionades per Esther Vivas, pots fer-ho en aquesta llista d'Spotify> https://open.spotify.com/playlist/5k0Zm0h6raytpfTqTMt1d8

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00