Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 20 de Septiembre de 2019

Otras localidades

Esther Vivas: "La cançó 'Utòpics, idealistes, ingenus' va ser un himne durant les protestes dels estudiants a València"

L'escriptora ha portat a 'Llapis de memòria' alguns temes musicals que s'han convertit en símbols de la reivindicació

L'escriptora i activista Esther Vivas s'ha endinsat aquest dimecres en el 'Llapis de memòria' per recordar, en 10 cançons, les diferents etapes de la seva vida.

Des de 'El baile de los pajaritos' de 'María Jesús i su acordeón' fins als temes musicals que van marcar la seva època d'estudiant universitària, com 'Mueve Mueve' de Sandy y Papo.

"Quan vaig escollir 'El baile de los pajaritos' més que riure em vaig emocionar perquè era una cançó que ens posava sempre un dels meus avis a mi i al meu germà petit perquè balléssim", ha recordat Vivas.

El presentador, Bruno Sokolowicz, amb Esther Vivas

Himnes de la reivindicació

L'activista també ha triat alguns temes que s'han convertit en himnes de diferents reivindicacions col·lectives, com ara 'People have the power' de Patti Smith o el tema 'Utòpics, idealistes, ingenus', de Pau Alabajos. Aquesta cançó, de l'any 2011, segons ha apuntat Vivas, es va convertir en un veritable símbol durant les destacades protestes estudiantils de l'institut Lluís Vives de València contra les retallades en l'educació pública.

Si vols recuperar les 10 cançons seleccionades per Esther Vivas, pots fer-ho en aquesta llista d'Spotify> https://open.spotify.com/playlist/5k0Zm0h6raytpfTqTMt1d8

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?