Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 18 de Agosto de 2019

Otras localidades

Pilarín Bayés il·lustra la història de la reina Margarida de Prades

D'aquí a pocs dies Prades acollirà les segones jornades històriques i culturals dedicades a la Reina Margarida de Prades. Un personatge històric que fa un any es va presentar en format de llibre. Amb el nom de Petita història de la reina Margarida de Prades (Editorial Mediterrània) el text el firma la que també és alcaldessa del municipi, Lídia Bargas i compta amb unes il.lustracions fascinants de la mà de la màgica Pilarín Bayés.

Mercè Puntí, Pilarín Bayés i Lídia Bargas /

 

Avui passen pels nostres estudis per re-presentar aquest llibre per als més menuts però que no deixa de ser un desafiament pels més grans de la casa. El rigor històric, la figura de la Margarida des de la seva infància fins a les trifulgues de la seva edat adulta fan que la lectura del text resulti del tot supressiva pel calibre i magnitud de la persona i el personatge.

I el que és un autèntic viatge en el temps és el treball, sempre sublim, de la Pilarín Bayés. Fidel al seu estil ens regala centenars de personatges, principals, secundaris, anònims... tots carregats de detalls i també de rigor històric.

Ambdues han passat pels nostres estudis per explicar-nos la gestació d'aquest projecte i omplir de màgia els nostres micròfons amb el tarannà únic de la Pilarín. Cal dir que les acompanya la Mercè Puntí, ex professora de ciències Socials , excompanya de classe de la Lídia que les ha assessorat a nivell històric.

 

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?