Sociedad

Es multipliquen per cinc els gironins que es declaren en fallida

En tant sols tres anys han crescut considerablament les persones que recorren a la Llei de Segona Oportunitat

Monedes d'euro / Arxiu EUROPA PRESS

Girona

Recorren a la Llei de segona oportunitat, un mecanisme aprovat fa quatre anys gràcies al qual s'alliberen de tots els deutes que tenen.

S'obliden de tots els deutes, però també perden les seves propietats. Segons dades del Consell General del Poder Judicial, l'any passat van declarar-se insolvents 115 persones, quan fa dos anys en van ser 24.

El primer trimestre d'aquest any han recorregut a aquest mecanisme 50 persones. Ho permet la Llei de segona oportunitat, del 2015.

Martí Batllori, advocat especialista en temes mercantils, diu que està ajudant a a persones que arresseguen deutes per la crisi econòmica.

Martí Batllori, advocat especialista en dret mercantil

00:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000194698/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

En els últims dos any també han augmentat els concursos de creditors d'empreses i autònoms. En aquest cas, Martí Batllori reconeix que cada cop hi ha més cultura concursal entre l'empresariat gironí, de manera que recórren a aquesta via abans no sigui passa tard.

La majoria de les empreses acabent liquidant-se. L'any passat només tres empreses que es van declarar en fallida van poder salvar els mobles i restructurar el deute.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00