Sociedad

Més de la meitat dels pensionistes cobren menys de 1.000 euros al mes

Catalunya va tancar l'any 2018 amb prop d'un milió i mig de pensionistes

Imatge d'arxiu de dues persones grans, a Barcelona / Getty Images

Barcelona

Catalunya va tancar l'any 2018 amb prop d'un milió i mig de pensionistes. És a dir, que una de cada 5 persones rep una pensió contributiva de la Seguretat Social. Més de la meitat d'aquestes prestacions són inferiors als 1.000 euros.

La xifra de pensionistes que no arriba a mileuristes es va reduint amb el pas dels anys però, tot i així, el 52% del total estan per sota d'aquest llindar. En canvi, només el 13% té una prestació per sobre dels 2.000 euros. Hi ha més dones que homes pensionistes com a conseqüència de què viuen més anys. Això es comprova perquè només en la franja d'edat de més de 80 anys hi ha més dones que homes que cobrin la prestació. A la resta, hi ha més homes.

Per comarques, el Berguedà, el Ripollès i la Terra Alta són les que tenen els percentatges més elevats de pensionistes. Per municipis són Esplugues de Llobregat i Manresa.

Lloret de Mar i Amposta, les localitats on els pensionistes cobren menys

Les poblacions amb pensions més altes són Sant Cugat del Vallès, amb prop de 1.400 euros de pensió mitjana, i Barcelona i Tarragona, amb prop de 1.300. A l'altre extrem hi ha Lloret de Mar amb 930 i Amposta amb 950.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00